Бивш директор на Samsung бе обвинен в кражба на технологии

...
Бивш директор на Samsung бе обвинен в кражба на технологии
Коментари Харесай

Бивш директор в Samsung с обвинение - крал технологии за Китай

Бивш шеф на Samsung бе упрекнат в кражба на технологии от компанията за основаване на фабрика за чипове в Китай, заяви Ройтерс.

Прокуратурата в Южна Корея е добавила към обвиняването и " подкопаване на икономическата сигурност на страната ".

Samsung е една от най-големите софтуерни компании в света, топпроизводител на чипове и основна за южнокорейската стопанска система.

Производството на чипове пък е бранш, в който има страховит конфликт сред Южна Корея, Китай и Съединени американски щати - единствено преди седмица южнокорейският президен Юн Сук Йол разгласи конкуренцията в тази промишленост за " открита война ".

Бившият шеф е в тази промишленост от цели 28 години - като преди Samsung е бил вицепрезидент и в SK Hynix, по-неизвестна компания, само че в действителност втория най-голям производител на чипове в света и третия в производството на полупроводници. 

Според обвинението той е придобил данни от Samsung, с цел да бъде издигната китайска фабрика в Сиан, Китай, единствено километър и половина до към този момент съществуващата фабрика на южнокорейската компания там. Кражбата е предизвикала най-малко 300 милиарда вона, или 233 млн. $ загуби.

Любопитно е, че опитът да се построи нов цех се е... провалил поради финансови проблеми. 

Повдигнати са обвинявания на още шестима души поради тяхно хипотетично присъединяване - измежду тях и служител на инспекционна компания, упрекнат в откриване на архитектурния проект на полупроводниковата фабрика на Samsung.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР