Бивш данъчен служител е арестуван заради изчезналите 60 млн. лв.

...
Бивш данъчен служител е арестуван заради изчезналите 60 млн. лв.
Коментари Харесай

Бивш данъчен е арестуван заради изчезналите милиони за Хемус

Бивш данъчен чиновник е задържан поради изчезналите 60 млн. лева за лот 5 от автомагистрала " Хемус ", научи Мediapool. Според неофициална информация той е брат на чиновник в една от огромните строителни компании. Разследващите са стигнали до него, откакто всички подставени лица декларирали, че са му предали парите. Това е вторият му арест в границите на няколко седмици.

Според Министерство на вътрешните работи парите за " Хемус ". Схемата е следната – парите са дадени първо на държавното сдружение " Автомагистрали ", което по така наречен " ин хаус " процедура е избрало на кои частни компании да разпореди строителството и да им даде сумите предплатено. След това парите са били преведени на кухи компании, притежавани от малоимотни лица. Целта на тази интервенция е да се прекъсне връзката с първичните получатели и страната. Впоследствие сумите са изтеглени на каса.

Преди няколко седмици Министерство на вътрешните работи описа цялата скица. Тогава основният секретар на силовото ведомство Петър Тодоров изясни, че кухите сдружения са регистрирани дни преди преводите. Капиталът им е 2 лева и се водят на името на малоимотни и престъпно проявени, които нямат визия, че са притежатели.

Малко по-късно прокуратурата. Засега няма информация да са повдигнати обвинявания.

Подозренията на Министерство на вътрешните работи са, че схемата от лот 5 е била приложена и по останалите строителни сектори. Преди няколко седмици от полицията разясниха, че парите отишли при един " елементарен човек ". По информация на Mediapool към този момент арестуваният не е дал показания.

По информация на проверяващия е клошар, който е получил над 18 млн. лева Малко по-късно индивидът се заразил с ковид и умрял.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР