Бивш данъчен служител е арестуван по случая с изчезналите около

...
Бивш данъчен служител е арестуван по случая с изчезналите около
Коментари Харесай

Бивш данъчен е задържан за изчезналите 60 млн. лева от „Хемус“

Бивш данъчен чиновник е задържан по случая с изчезналите към 60 милиона лв. от парите за градежа на лот 5 от автомагистрала „ Хемус “, заяви Медиапул. По-рано БНР заяви, че има арестуван, обвинен, че е последният по веригата адресат на въпросната сума, за която бе обявено след следствие на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП.

Според неофициална информация арестуваният е брат на чиновник в една от огромните строителни компании. Разследващите са стигнали до него, откакто всички подставени лица декларирали, че са му предали парите. Това е вторият му арест в границите на няколко седмици.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха преди към месец, че схемата е обвързвана с няколко кухи компании, благосъстоятелност на фиктивни лица, които верижно получават парите, които „ Автомагистрали “ предплатено е превеждала по инхаус поръчки. Кухите сдружения са регистрирани дни преди преводите. Капиталът им е 2 лева и се водят на името на малоимотни и престъпно проявени, които нямат визия, че са притежатели.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР