Бивш британски войник беше убит, биейки се за украинските въоръжени

...
Бивш британски войник беше убит, биейки се за украинските въоръжени
Коментари Харесай

Бивш британски войник загина като герой в Украйна

Бивш английски боец беше погубен, биейки се за украинските въоръжени сили, заяви фамилията му.

Джордан Гатли, който напуснал английската войска и отпътувал за Украйна, беше разказан като "герой " от татко му Дийн в обществените медии, оповестява Би Би Си.



Войникът е умрял в борбата за източния град Северодонецк, където през последните дни се водят интензивни боеве.

Министерството на външните работи на Обединеното кралство разгласи, че "подкрепя фамилията на британеца, умрял в Украйна ".

Бащата уточни, че синът му е помагал в образованието на украинските бойци. Той добави, че Джордан е бил прострелян смъртоносно на фронтовата линия, до момента в който е защитавал Северодонецк, като фамилията е било осведомено за гибелта му в петък.

Войникът е отишъл в Украйна, с цел да помогне "след деликатно обсъждане ". Неговите украински сътрудници са го хвалели за експертните му познания, професионализма и бойните му умения.



"Джордан и неговият екип бяха толкоз горди от работата, която вършеха и той постоянно ми споделяше, че задачите, които извършват, са рискови, само че нужни ", показва бащата на Гатли и прибавя: "Той в действителност беше воин и вечно ще остане в сърцата ни ".

Джордан Гатли е служил в английската войска като стрелец в основания в Единбург трети батальон и е бил освободен през март, преди да замине за Украйна.

A former British soldier, Jordan Gatley, has died fighting Russian forces in the Ukrainian city of Severodonetsk, his family have said.

Sky correspondent John Sparks reports from Dnipro.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР