Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти,

...
Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти,
Коментари Харесай

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 година висоти, яхнал вълна от възторг в отговор на последните забележки на Федералния запас по отношение на инфлацията.

В доста придвижване Биткойн ( BTC ) се изстреля до $39,000 на Bitstamp, отбелязвайки първото си нанагорнище до това равнище от средата на 2022 година насам.

Бичият подтик за Биткойн набра мощ откакто ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл направи послание към аудиторията в колежа “Спелман ” в Атланта, Джорджия. В плануваната си изява Пауъл акцентира твърдия ангажимент на Федералния комитет по интервенциите на открития пазар (FOMC) за ограничение на инфлацията и поддържане на рестриктивна политика, до момента в който не се затвърди увереността в постигането на 2% инфлация.

Предпазливият, само че оптимистичен звук на Пауъл наподобява повлия позитивно на настроенията към рисковите активи в Съединени американски щати, предизвиквайки реакции в платформите за финансови мнения. Въпреки внимателната позиция имаше разнообразни тълкования на бъдещите дейности на Фед, като някои от тях показаха въздържан взор върху евентуалните ходове на Фед.

Макар че пазарът реагира по друг метод на по-ранните макроданни от Съединени американски щати, Биткойн се възползва от преобладаващото въодушевление, демонстрирайки удивително нарастване.

В рамките на пазара на Биткойн, прозренията на разнообразни специалисти акцентираха забележителна опозиция на равнища от $39,000 и $39,200, като основна поддръжка за купувачите бе разпозната на равнище $38,000.

Към момента на издание Биткойн се отдръпна и се търгува на цена от $38,850 след 2.75% скок в границите на последната седмица.

Търговци като BitQuant и Crypto Ed показаха оптимизъм по отношение на възходящата траектория на Биткойн, прогнозирайки евентуални придвижвания над $39,000 в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР