Битката за защита на украинския град Бахмут ще продължи. Украинската

...
Битката за защита на украинския град Бахмут ще продължи. Украинската
Коментари Харесай

Киев реши: битката за Бахмут продължава

Битката за отбрана на украинския град Бахмут ще продължи. Украинската войска няма да се отдръпва от окупирания от руснаците град, оповестиха локални медии, базирайки се на решение на управляващите в Киев. Сраженията за Бахмут се водят от месеци, а в последните седмици за

На съвещание на екипа на висшия главнокомандващ с присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски и главнокомандващия Валерий Залужни е взето решение отбраната на Бахмут да продължи, както и укрепването на позициите в града. Решението е подкрепено и от оперативно-стратегическата формация " Хортица " Александър Сирски. Развитието идва на фона на разбори и догатки от специалисти, че следва стратегическо евакуиране на украинските сили от града. Миналата седмица имаше известие за предислоциране на украински разследващ отряд с безпилотни самолети, основан в Бахмут. Тече и евакуация на цивилни.

В офанзивата против Бахмут от страна на руснаците основно е присъединяване на частната войска " Вагнер " на " готвача на Путин " - олигарха Евгений Пригожин. Напоследък той не пести рецензии против военното командване в Москва. По-рано през днешния ден разгласява видео, в което загатва, че може " Вагнер " да се отдръпна - най-малко по този начин медии разтълкуваха посланието му. То гласи, че в случай че " Вагнер " отстъпи от Бахмут, това ще докара до раздробяване на целия фронт. Украинските въоръжени сили (ВСУ) ще преминат в нахлуване и ще доближат границите на Руската федерация, позволява Пригожин.

" Изобщо обстановката няма да е приятна за всички военни формирования, защитаващи ползите на Русия като цяло ", споделя още лидерът на частната войска във видеото - при сюжет отдръпване на силите му. Той твърди още, че евентуално повода съветската войска да отхвърля да доставя " Вагнер " с муниции е след това да упрекна точно частната войска в неуспех на фронта.

Според военни специалисти Бахмут няма основно значение за хода на войната. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разяснява по-рано денем, че градът има по-скоро символно значение - в случай че украинската армия изостави Бахмут, това не значи поврат във военните дейности. Коментарът му бе на фона на прогнозите, че се приготвя точно евакуиране на ВСУ и бе преди решението на Киев да се се отхвърля от борбата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР