Битката за нашата българска цивилизация предстои Обръщение към българските избиратели

...
Битката за нашата българска цивилизация предстои Обръщение към българските избиратели
Коментари Харесай

Обръщение на Николай Малинов-кандидат за президент и на Светлана Косева-кандидат за вицепрезидент на РБ


Битката за нашата българска цивилизация следва

Обръщение към българските гласоподаватели

на Николай Малинов, повдигнат за претендент за президент и на Светлана Косева за претендент за вицепрезидент от Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството "

Скъпи сънародници,

Президентските избори най-силно открояват българските дефицити. И това не е липса на някакво мислено единение или липса на съдийство сред политическите сили.

Днешната президентска институция, като въплъщение на външната политика на България, отхвърля да признае пагубната обязаност на България с евроатлантическата агресивност; тя е безразлична и няма куража да стартира борба за същинска автономия на страната ни, която се показва в лична преценка пред рисковете за националната ни сигурност.

Банално е, когато повтаряме, че България е рисково оръдие в ръцете на непознати ползи. Банално е, когато твърдим, че в полза на България е одобряването на многополюсния свят, че ние непрекъснато и на всички места би трябвало да търсим съдружници, сътрудници, доброжелателност и взаимно почитание - доброжелателни съдружници, а не злонамерени колонизатори. Но въпреки да е тривиално, то е правилно. Стената от недоумение, слугуване и късогледство е мъчно пробиваема. Тази разграничителна стена, против която ние насочваме своя апел за разговор и съдействие, за жалост, става все по-висока както в интернационалните връзки, по този начин и във вътрешнополитически проект. На нея ние ще противопоставим своята безапелационна позиция в интерес на разговора и в интерес на българските жители, с цел да дадем повече глас на хората без глас и повече права на хората без права.

Ние извикахме за живот „ Русофили за възобновление на Отечеството ", тъй като разбрахме, че без политическа проекция русофилството в България не може да извърши своите цивилизационни функционалности. Без политическо посланичество, съгласно нас русофилството е непълноценно и даже обречено на крах. И осъзнавайки своята задача, ние се включваме в кандидат-президентската борба за нашата българска орис, за нашето цивилизационно предназначение да бъдем дружно с българския и съветския народ, за мир и съдействие сред Изтока и Запада, за по-доброто бъдеще и благоденствието на нашия народ. Нека да не допуснем несъгласията, инспирирани от отдалечени на Европа центрове, да се трансфорат в неизпълним фактор, който да задълбочи икономическата и духовна рецесия на Европа и в България. Трябва да признаем, че ние сме съвременници и очевидци на такава рецесия.

Каквито и интелектуални качества да има българският президент, каквито и вътрешни политики да спряга, той няма да бъде на висотата на своето предопределение, в случай че не отстоява българския път, българската фантазия, в случай че не търси брод за България, за българския дух и народ в днешния, доведен постоянно да парадокси, свят. Част от този път е неразривното единение сред българи и руси, част от тази фантазия би трябвало да бъде Мирът - същинският, автентичен, откровен и дълговечен Мир. Нищо няма да осмисли повече президентската институция от знамето на българския суверенитет, от силата на добросъседските връзки, от повелята за спокойно създаване на света.

Това е нашето схващане за цената на българския президент, това е смисълът на нашето присъединяване в президентските избори.

Ние си даваме сметка, че „ Русофили за възобновление на Отечеството " поема върху себе си цялата неприязън на формалния евроатлантически нарцисизъм, на цялото медийно премълчаване, да не кажем забулване. Защото нашата настояща и всеобхватна стратегия противостои на противобългарските планове и дейности на всички глашатаи на „ евроатлантическите полезности ".

Осъзнавайки сложния, даже рисков път, по който сме тръгнали, ние ще осъществим своя дълг. Този дълг произлиза от недрата на българската русофилска душа, от недрата на многовековното ни съзидание. Това ни дава сили, без значение от психологическия, политически и правосъден тормоз, на който сме подложени.

Ние няма да отстъпим. Защото се пробват да трансфорат нашата Родина-Майка в обезличена, беззащитна, непозната територия. Защото зад нас е България.

Николай Малинов- претендент за президент на Република България

Светлана Косева - претендент за вицепрезидент на Република България

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР