Битка, продължила почти 11 минути, изигра една от младите звезди

...
Битка, продължила почти 11 минути, изигра една от младите звезди
Коментари Харесай

Български джудист с близо 11-минутна битка на Световното

Битка, траяла съвсем 11 минути, изигра една от младите звезди на българското джудо Марк Христов на Световното състезание за мъже и дами. Шампионатът се организира в Доха, Катар.

Националът, който е европейски първенец до 23 година, стартира безапелационно с две бързи победи с ипон. Първо той в профил поляка Адам Стодолски за 66 секунди, а по-късно още по-експресно победи и Тохар Бутбул от Израел. Втората борба на Христов продължи 48 секунди, а съперникът му е трети в отборната конкуренция на Олимпийските игри в Токио 2020.

Последва дуел на 23-годишния българин против узбека Обидхон Номанов, който приключи след 10 минути и 36 секунди игра. Битката бе доста оспорвана и равностойна, а състезателят на Шун джудо клуб можеше да я завърши в постоянното време.

Двамата си размениха по една точка и по едно предизвестие.

Така последва в допълнение време, което продължи 6:36 минуни със златна точка – ипон за Номанов, който е притежател на бронзов орден от Световното през 2021 година

В сряда конкуренцията стартира Георги Граматиков (81 кг). Жребият отреди бронзовият медалист от Европейското до 23 година да излезе против Саги Муки (Израел), бронзов олимпийски медалист, №1 в света от 2019-а, петкратен победител в шампионати за Големия шлем, в това число и в Тел Авив тази година.

Срещите в сряда стартират от 10:30 часа.

Етикети: джудоМарк ХристовСветовно първенство
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР