Bitcoin успя да се задържи близо до деветмесечния си връх

...
Bitcoin успя да се задържи близо до деветмесечния си връх
Коментари Харесай

Bitcoin отбеляза най-добрата си седмица от четири години

Bitcoin съумя да се задържи покрай деветмесечния си връх и завърши най-хубавата си седмица от четири години насам, оповестява Reuters.    Причината за това, прибавя организацията, са разтърсванията в обичайна банкова система, които принуждават някои вложители да се насочат към цифровите активи.    Най-голямата криптовалута доближи най-високата си стойност от 12 юни насам - 28 474 $, а в понеделник означи спад с 1,8%, което е добра вест за последователите ѝ.    

В рамките на предходната седмица цената на Bitcoin набъбна с 26%. В рамките на 10 дни растежът възлиза на над 35%. А сривът на Silicon Valley Bank и поглъщането на Credit Suisse от страна на UBS може в допълнение да налее вода в мелницата на криптовалутата. 
" Цялата инерция се дължи на ликвидността. Bitcoin е различно средство за обезпечаване на ликвидност ", споделя Маркус Тилсън, началник на отдел " Изследвания и тактики " в компанията за финансови услуги за цифрови активи Matrixport, основана в Сингапур, пред Reuters.    Той чака, че най-голямата криптовалута може да доближи цена от 45 000 $ до края на годината, а “ликвидността от централните банки ще откри своя път към криптоактивите, сходно на това, което направи през 2021 година, когато Bitcoin доближи рекордни стойности ".    Отново в неделя, Ethereum, втората по величина криптовалута, доближи седеммесечен връх от 1846,50.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР