Bitcoin се срина с нови 14 процента във вторник, достигайки

...
Bitcoin се срина с нови 14 процента във вторник, достигайки
Коментари Харесай

Bitcoin продължава да трупа загуби

Bitcoin се срина с нови 14 % във вторник, достигайки едномесечно дъно под 12 000 $. Причина за спада са страховете от възходящите стремежи на държавните управления по света да въедат регулации.

Криптотърговците се тормозиха и тъй като министърът на финансите на Южна Корея съобщи, че възбраната за търговия на криптовалути въпреки всичко още е на дневен ред.

Така bitcoin към този момент се търгува с към 40% по-евтино, по отношение на върха от средата на декември. Част от останалите криптовалути също се обезцениха, като ripple изтри 28%.

Цитиран от южнокорейската медия Yonhap, министърът на финансите Ким Донг-йон съобщи, че държавното управление въпреки всичко готви редица ограничения, които да успокоят " ирационалната " капиталова полуда към криптовалутите. Именно от Южна Корея идват голяма част от покупко-продажбите. Така новините донесоха спад на bitcoin до 11 730 $ на люксембургската борса Bitstamp, а криптовалутата изтри 125 милиарда $ от цената си, спрямо върха от средата на декември. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР