Бирата е една от най-консумираните напитки през лятото. Но често

...
Бирата е една от най-консумираните напитки през лятото. Но често
Коментари Харесай

Как да наливаме бира правилно

Бирата е една от най-консумираните питиета през лятото. Но постоянно след една-две бутилки усещаме неприятно възприятие на тежест в стомаха. Оказва се, че методът, по който наливаме газираната течност от малц и хмел в чашата, има директна връзка с това по какъв начин реагира организмът на нея .

Някои от нас избират бирата им да е без пяна. Затова и я наливат, държейки бутилката и кена компактно допрени до гърлото на чашата, в съвсем хоризонтално състояние. Това се случва много постоянно и когато си поръчаме наливна бира .

 Снимка 361697

Но щом изпием газираната напитка, която не се е разпенила добре при наливането си, нещо много неприятно се случва в стомаха. Още при първата хапка храна, която доближи до него, следва газирана детонация и бирата усилва размера си два пъти и половина.

Въглеродният двуокис, на който се дължат дребните балончета, би трябвало все в миналото да се освободи. Ако това се случи, до момента в който наливаме бирата, тя може по-бързо да се разгазира, само че ще се одобри по-добре от храносмилателната система и няма да ни подуе толкоз.

 Снимка 361688

Именно по тази причина би трябвало постоянно да пием бира от чаша, а не непосредствено от бутилка или кен, поучава Business Insider. Но е значимо и да я налеем под ъгъл от 45°. Това би трябвало да се случи бързо, като последователно изправяме чашата до изцяло отвесно състояние, наливайки последните капки съвсем под прав ъгъл.

По тази метод ще получим компактен пласт пяна на върха на чашата. И въглеродният двуокис е освободен преди да попадне в стомаха ни. Така ще избегнем чувството, че сме много по-голямо от действителното количество бира.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР