Биологичното стареене на организма е по-бавно при хора, които предпочитат

...
Биологичното стареене на организма е по-бавно при хора, които предпочитат
Коментари Харесай

Изследване откри чудодейно свойство на млякото

Биологичното стареене на организма е по-бавно при хора, които избират нискомаслено краве мляко, откриха откриватели от университета Бригъм Йънг в Съединени американски щати. Това се оповестява на уеб страницата на университета.
Научното проучване, посетено на тази тематика, е оповестено в списание „ Oxidative Medicine and Cellular Longevity “.
Изследването, ръководено от професор Лари Тъкър , употребява информация за 5 834 възрастни американски жители, които употребяват или мляко с ниско наличие на мазнини (1% мазнини или обезмаслено), или високомаслено мляко (2% или 3,25% мазнини). Освен това почти 13% от изследваните въобще не пият краве мляко.

Авторите на научната работа изследваха връзката сред дължината на теломерите (крайните сектори на хромозомите, един от главните индикатори за възрастта на човек) и наличието на мазнини в млякото, употребявано в храната, както и честотата на използването му.
Разликата в проучването съгласно Тъкър е била поразителна. За всеки спомагателен % наличие на мазнини, теломерите са съкратени с 69 съществени нуклеотидни двойки, което подхожда на повече от 4 биологични години. По-специално при хора, които пият мляко със наличие на мазнини 3,25%, теломерите са със 145 съществени двойки по-къси от тези, които избират обезмаслено мляко.
Освен това теломерите при хора, които въобще не пият мляко, също са по-къси от тези, които са яли обезмаслено мляко.
Според Тъкър, изследването удостоверява наредбите, посочени в Диетичните рекомендации за американците, издадени от Министерството на земеделието на Съединени американски щати за 2015-2020 година, в които млякото с ниско наличие на мазнини е включено в здравословните диети.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР