Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова Добър

...
Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова Добър
Коментари Харесай

Тази вечер представят биографичната книга на Стоянка Мутафова

Биографичната книга за легендата на българския спектакъл Стоянка Мутафова " Добър вечер, столетие мое! ", ще има премиера довечера от 19.30 ч. в Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ", оповестяват издателите от Catch a story. Ще бъде показан и спектакълът " Столетие мое ".


Актрисата, дарила усмивки и наслада на няколко генерации, споделя за живота си с мъдрост и прави оценка на грешките и триумфите си със скромността на великите. В спомените ѝ оживяват колоси на българската просвета, които персонално е познавала. Любопитните детайлности от срещите ѝ с тях, несъмнено, са занимателни, тъй като Стояна умее да разгадава хората и да им прости техните недостатъци, означават издателите.
Лудории и комични обстановки се редуват с трагични истории за обич, пропуснати благоприятни условия и загуба на скъпи на сърцето ѝ хора.

В томчето има доста незнайни обстоятелства за живота на актрисата и даже защитавани до през днешния ден фамилни секрети. Това е книга за 95 години пълностоен живот, отдаден на изкуството, книга за образованата, с богата просвета Стоянка Мутафова, която умее да допира душата и на най-обикновения човек, книга, в която създателят - нейната щерка Мария Грубешлиева, и доста известни и обичани персони от нашето време търсят тайната на дълголетието и триумфа, показват от екипа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР