Биляна Траянова стои зад предаването “Без багаж“. Предаването е за

...
Биляна Траянова стои зад предаването “Без багаж“. Предаването е за
Коментари Харесай

Биляна Траянова от “Без багаж“: Тръгвам с празна страница и тя започва да се пише от емоциите, които преживявам

Биляна Траянова стои зад предаването “Без багаж “. Предаването е за създаване на просвета на пътешестване и отношение към света и е едно от най-гледаните по Би Би Си.

На въпроса какъв брой багаж е натрупала за близо 20 години откогато е почнало предаването, тя отговори: „ Много беше дълъг пътят, в действителност. Дълъг, изпълнен с доста провокации, доста пъти на ръба на отказването, по-скоро от страна на екипа, на сътрудниците, тъй като има моменти, в които не знаеш по какъв начин ще продължиш, дали ще продължиш, само че някак си постоянно съм вярвала, че това е нещото, което ще се случва, ще го бъде и би трябвало да го бъде. Защото това ядро постоянно е било в центъра на цялата продукция, на целия план. Защото връзката ми с аудиторията е доста специфична за мен. “

„ На мен най-вече ми влияят срещите с хората по улицата. Срещат ме мен хора, които ни гледат от най-различни възрасти, от най-различни сектори, млади, остарели споделят, питат, прегръщат ме на улицата, и когато те ми кажат, " знаеш ли, с помощта на теб обиколих света ", се усещам същински виновна да не преставам да описвам и да е по метода, по който хората да схванат света. Защото не трябва да се движим по върхността и да виждаме света подобен, какъвто ни го предават медиите. Трябва да го усетим, би трябвало да го прочетем, би трябвало да влезем във вътрешността в описа. Аз работя отвън разпоредбите и мога да кажа, че съм дилетант в правенето на писмено кино, тъй като аз съм актриса по обучение, в никакъв случай не съм учила разпоредбите “, добави тя.

Тя описа и по какъв начин се приготвя за обещано пътешестване: „ Това, което на мен ми е доста значимо, е да отида непредубедена на едно място. Последният ми разказще бъде за Никарагуа, ние снимахме предишния месец там, аз приготвям това пътешестване една година, само че го приготвям главно във връзка с сигурност на екипа и разрешителни за снимане, тъй като там режимът е по-различен, не се позволяват камери, не се позволяват публицисти, не можеш да ползваш дрон и по този начин нататък, само че не съм прочела нито един ред за тази страна. Винаги по този начин пътувам. Тръгвам с празна страница и тя стартира да се написа от страстите, които претърпявам на мястото и от това, което виждам сега, в който аз преминавам през някаква среда. Така стартира в главата ми да се подрежда целият роман, картината. “

„ Аз в годините доста пъти сюрпризирам сътрудниците с това, че помня всеки ден коя камера какво е снимала, на кое място. И в случай че в този момент ме попитат къде имаме маймуна Макак в Кения, аз споделям - 2013 година, на петият ден от фотосите, в еди-си-кой резерват. Аз имам доста развинтено въображение. Ако аз авансово прочета, аз стартирам да си представям нещата доста живо, в доста ярки картини. И отивайки там, в случай че видя нещо по-различно, при мен се получава някакъв креативен дисбаланс. И аз в действителност след това няма да знам кое е било фантазията, кое е било действителността. А в действителност в тази документалистика, която аз върша, тя е риалити документалистика. Нещата са такива, каквито са, няма втори дубъл, няма подготовка, няма подготовка. Каквото се случи, това е “, показа тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР