Биляна Гавазова е сред най-известните лица в родния тв ефир.

...
Биляна Гавазова е сред най-известните лица в родния тв ефир.
Коментари Харесай

Биляна Гавазова от „Чети етикета" : „Това, което казвам, е достоверно и проверено“

Биляна Гавазова е измежду най-известните лица в родния тв ефир. През седмицата тя е един от водещите на bTV Новините, както и на рубриката „ Чети етикета” в утринния блок „ Тази сутрин”. Родена е в Шумен през 1981 година, където приключва ШУ „ Епископ Константин Преславски “ със компетентност „ История ". Журналистическата си кариера стартира като кореспондент в “Дарик радио” – Шумен, след това се трансферира в “Дарик” в София. През 2010 година стартира работа като кореспондент във към този момент закритата телевизия PRO BG, а по-късно и в bTV. Биляна е сгодена за предприемача Тодор Христов, с който имат един наследник Алек.

Въпросите задава Анна Сапунова за в. „ Златна възраст “.

- Здравейте , Биляна. Разкажете по какъв начин минават дните Ви, сред ежедневните отговорности, грижите за дребния Алек и воденето на новините и рубриката “Чети етикета”?

- Интензивно и динамично, в препускане бих споделила, тъй като когато си зает и уплътняваш работния си ден и времето отвън него, то минава доста бързо. Когато човек става в 4,00 - 5,00 часа сутринта, както аз, си мисли, че има повече време, само че се оказва, че то в никакъв случай не стига. Моите дни стартират по мрачно, само че постоянно нямам опция да отделя задоволително време на сина си и фамилията. Опитвам се да обезщетявам в почивните дни... Между натоварената работа и домашните отговорности се оправям с доста помощ от страна на брачна половинка ми Тодор, който е извънредно безрезервен татко. Проявява и съществено схващане към специалността ми и това, че от време на време се постанова да не присъствам рано заран или късно вечер. Но дружно и с доста обич в фамилията се оправяме и съумяваме да поддържаме топлината и уюта вкъщи.

- Много хора с интерес наблюдават рубриката Ви “Чети етикета”. Вие персонално имала ли сте проблем с артикули, които сте купила?

- Усещам, че хората, когато пазаря, ме разпознават и някак се тормозят от мен, дали няма да потегли да изследвам и ревизирам това, което закупувам. Това демонстрира, че си вършим работата в екипа на “Тази сутрин” и

ПОМАГАМЕ ТЪРГОВЦИТЕ И ХОРАТА, КОИТО ПРЕДЛАГАТ УСЛУГИ, ДА СА ПО-ВНИМАТЕЛНИ.

И аз, несъмнено, съм купувала артикули с изминал период, или не отговарящи на качеството, за което претендират. И постоянно съм се опитвала да поправя това - да алармирам в съответната институция, да дам знак, че съм била ощетена като консуматор. Личният ми опит е сериозен. Вкъщи внимаваме какво купуваме, най-много поради детето. На пазара има всевъзможни артикули. И тук би трябвало да отбележа, че не постоянно най-скъпото е най-хубаво, а някои от търговците разчитат навръх това - цената се надува и потребителят се лъже, че щом е скъпо, е хубаво. Затова е значимо да четем етикета. Това може да ни спести и пари, и здравни проблеми.

- Какво мислите за медийната конюнктура у нас? И по-конкретно корумпирани и продажни ли са медиите?

- Това е съществено резюме и обвиняване. Медийната конюнктура е комплицирана и има медии, които популяризират подправени вести и не съблюдават етични правила, и не можем да се доверим като фенове, само че bTV може да подсигурява, че информацията, която сервира, е достоверна и справедлива. Аз персонално

ИМАМ ЧИСТА СЪВЕСТ, ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО КАЗВАМ, Е ДОСТОВЕРНО И ПРОВЕРЕНО.

- Разкажете за среща като публицист, която ви е впечатлила и няма да забравите.

- Сериозно е останал в съзнанието ми казусът с гърмежите в Горни Лом. Беше преди да изляза по майчинство, водехме с Антон Хекимян утринния блок. Бях изпратена като изнесен водещ в Горни Лом. Беше извънредно усойно и студено, само че не студа запомних, а историите на хората, които бяха изгубили своите близки и бяха претърпели същински смут. В сходна обстановка си даваш сметка, че би трябвало да си по-благодарен за това, което имаш и да уважаваш тъгата и страданието на хората. Да си правилен като публицист, само че и да не забравяш човешкото в себе си.

- А по какъв начин поддържате формата си? Зная, че спортувате...

- Да, постоянно съм спортувала, доста преносим човек съм и се стремя да съм във форма, само че сега съм малко в застой, тъй като не съумявам да се провеждам, около усърдната работа по „ Чети етикета “... Иначе обичам аеробиката, ходех и на фитнес, макар че ми е малко отегчителен.

Цялото изявление четете в последния брой на вестник „ Златна възраст “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР