Биляна Дудова е европейска шампионка за трета поредна година. На

...
Биляна Дудова е европейска шампионка за трета поредна година. На
Коментари Харесай

Страхотно! Биляна Дудова е на европейския връх

Биляна Дудова е европейска шампионка за трета поредна година. На шампионата на Стария континент по битка в Букурещ българката опустоши наред съперничките си и справедливо се окичи със златото. На финала в категория до 59 кг Дудова се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова. Треньор на останалата със сребърен орден и на съветския народен тим за дами е българинът Симеон Щерев, който поздрави Биляна след триумфа й.

Липатова загуби точка за бездейност в средата на първата част, която приключи при резултат 1:0 в интерес на Дудова. И през вторите три минути битката сред двете продължи да бъде най-вече ръце в ръце, което беше провокирано най-много от пасивността на рускинята. Тя обаче не устоя на отличните офанзиви на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки и с това съвсем си подсигурява европейската купа. Последната минута мина при доминация на Биби и тя завоюва с краен резултат 3:0.

Успехът на 21-годишната Дудова е още по-впечатляващ, откакто тя не даде нито точка на съперничките си през цялото състезание в Букурещ.

Това е първи златен и общо трети орден за България от тазгодишния шампионат. По-рано през днешния ден Евелина Николова и Миглена Селишка останаха със сребро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР