Билките, колко и полезни и здравословни да са, трябва да

...
Билките, колко и полезни и здравословни да са, трябва да
Коментари Харесай

Внимавайте с тези билки и храни, могат да предизвикат нежелани реакции

Билките, какъв брой и потребни и здравословни да са, би трябвало да се употребяват с мярка и вярно. Ако не сте осведомени с резултатите от дадена билка, по-добре се консултирайте със експерт в сферата. Те се употребяват като национален лек от години, само че неправилната им приложимост може да ни навлече доста съществени неприятности. Днес ще ви срещнем с едни от билките, които се употребяват най-често при здравословни проблеми, и какви нежелани реакции може да породят:

Анасон

Анасонът е прочут в другите среди и като анис или резене. Чаят от анасон е потребен за здравето ни и някои проблеми, само че той би трябвало да е свеж преди всяка консумация, а не прокиснал от минали дни да вземем за пример, защото плодовете му стават токсични при по-продължително престояване. Не е подобаващ за хора с съпътстващи проблеми като колит и стомашни язви.

Бял равнец

Белият равнец също е известна билка в нашите среди, само че ахелеинът в състава му може да аргументи някои отрицателни резултати. Ахелеинът е вещество, което под въздействието на избран ензим може да хидролизира и да придобие токсични свойства, като отделя етерично масло и цианова киселина. Те могат да бъдат отровни за нас и да провокират безпокойствие, конвулсии, раздразнителност. Не се предлага при пресни и отворени рани, защото може да ги раздразни. Подходящ е за лечение на остарели белези и инфектирани рани.

Зелен боб

Зеленият боб е желан освен поради здравословните си изгоди, само че и тъй като е обичано обичайно ядене на доста от нас. Обаче в суровия си тип може да бъде рисков за здравето и да аргументи инфектиране в стомаха, съпроводено с кървене.
Известни БИЛКИ за всеки ден
Билковите растения могат да ни освежат, провиснал и възстановят, а за благополучие природата има голямо многообразие, от което да избирате. С...
Прочети повече
Зеле

Ако прекалим с яденето на прясно сурово зеле, може да предизвикаме отичане на стомаха, гадене и повръщане. 

Жълта коприва

Копривата се употребява за разнообразни отвари, супи и чайове, само че особено жълтата коприва е добре да се употребява свежа и прясна, да не се доближава до изсушаване, с цел да може да извлечете оптимално изгодите от нейното деяние.

Заешка лапа
Ето кои растения са най-подходящи за подсилване на имунната ни система
В забързаното всекидневие като нашето е от огромно значение да обръщаме огромно внимание на здравето си, с цел да се опазим от заобикалящите н...
Прочети повече
Всяка билка би трябвало да се употребява с мярка, предпозирането със заешка лапа може да докара до гадене, конвулсии, повръщане и раздразнения на стомаха.

Петопръстник

Петопръстникът не трябва да се приема на празен корем, с цел да не предивзика неспокойствие. Не се предлага и при хора със съпътстващи болести на бъбреците и черния дроб.

Жълт кантарион

Така позната и обичана билкова напитка, само че в случай че предприемете лекуване с жълт кантарион, имайте поради, че може да развиете фоточувствителност и да избягвате директната слънчева светлина, както и да употребявате слънцезащита. Могат да се появят признаци като сърбеж, отичане на устните и клепачите и други

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР