Билет за томбола за нов Chevrolet от 1959 г.; кредитни

...
Билет за томбола за нов Chevrolet от 1959 г.; кредитни
Коментари Харесай

Изгубен портфейл събра отново американско семейство след 65 години

Билет за лотария за нов Chevrolet от 1959 г.; кредитни карти без магнитна лента; фамилни фотоси в черно и бяло: Всичко това е недокоснато от десетилетия и прикрито зад стената на тоалетните в спектакъл " Плаза ", Атланта.


65 години по-късно по време на ремонт служащи откриват прикрито пространство зад разрушена стена. Под планина от прахуляк, в мястото, което в миналото е било дрешник, лежи портфейл, застинал във времето.

Тогава притежателят на спектакъл " Плаза " Крис Ескобар декларира, че е решен да върне портфейла на фамилията.

" Това беше портал обратно във времето ", описа той пред " Си Ен Ен ". " И по-късно осъзнах, че всичко това е липсвало на едно семейство от същински хора, които са живели в този квартал в продължение на 65 години, представете си, в случай че можехме да ги намерим ", добави той.

Театър " Плаза ", най-старото кино в Атланта и културна забележителност, е дом на всевъзможни старинни предмети. Ескобар си спомни, че екипът му е намирал остарели реклами за пуканки, бутилки със спиртни питиета, които към този момент не са на мода. Но намирането на портфейл, който не е бил виждан от половин век, е нещо друго ", показа той.

Портфейлът е " цялостен с история ", сподели Ескобар. Именно това му дава добра насочна точка за намиране на фамилията на притежателя му.

Според документ в портфейла притежател е била Флой Кълбрет. Но Ескобар се сблъсква с първия си проблем - по това време дамите постоянно са били наричани с името на брачна половинка си, тъй че търсенето на името на Кълбрет дава малко резултати.

Ескобар ангажира брачната половинка си Никол, която той назовава " интернет зевзек ", да открие притежателя на портфейла.

Тя съумяла да откри некролога на Рой Кулбрет - брачният партньор на Флой. Оттам връзката ги повела по дирята на децата и внуците, до момента в който не попаднали на уеб страницата на Купата на Кулбрет - благотворителен шампионат по голф на нестопанска организация, занимаваща се с церебрална парализа, проведен от фамилията. След това те съумяват да проследят фамилната линия до дъщерята на Кълбрет, Теа Чембърлейн.

" От доста време усещам, че е привилегия да мога да следя и ръководя сходно място с историческа стойност ", сподели Ескобар. " Но безусловно да предадеш назад фамилната история. Това е страховит подарък. "

Чембърлейн роман, че майка ѝ е била описвана като огромна хубавица и лют темперамент.

Калбрет е била доста ангажирана в общността, като е преподавала в неделното учебно заведение и е взела участие в градинския клуб, както и в работата си с нестопанска цел в помощ на хората с церебрална парализа.

Теа даже намира някои от личните си движимости в портфейла: Няколко застрахователни карти и записка за посещаване при доктор. Сега тя е на 71 години, само че е била единствено на 6 години, когато майка ѝ е изгубила портфейла.

" Дреболиите в портфейла несъмнено са били на майка ми ", акцентира дамата. Тя уточни, че може да си показа по какъв начин майка ѝ се надява да завоюва от томболата за Chevrolet или по какъв начин крие картите за извършване на покупки.

" Беше много прочувствено, лента от мемоари се върна в съзнанието ми и това като че ли върна майка ми назад ", добави дъщерята.

Семейството се е събрало през месец ноември, с цел да прибере портфейла и да уважи паметта на своите баба и дядо.

" С нас бяха деца, внуци и правнуци. Няколко генерации бяха там, с цел да възстановят тази изгубена част от фамилната история ", съобщи Крис Ескобар.

Чембърлейн следи от самото начало по какъв начин двама от внуците ѝ, на 7 и 5 години, деликатно преглеждат касовите бележки и фотосите, разпитвайки родителите си за историята на портмонето.

" Те знаеха, че това е нещо скъпо. Моментът беше специфичен ", акцентира тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР