Bild, един от най-четените германски вестници, твърди, че руският външен

...
Bild, един от най-четените германски вестници, твърди, че руският външен
Коментари Харесай

Германски медии: Самолетът на Лавров се върна на път за Китай

Bild, един от най-четените немски вестници, твърди, че съветският външен министър Сергей Лавров е тръгнал за Китай, само че откакто е минал 2800 километра, самолетът се е върнал в Москва.

Докато съветската окупация на Украйна продължава 23-ия си ден, Bild, един от най-продаваните вестници в Германия, направи изказване, което ще промени дневния ред.

Bild твърди, че съветският външен министър Сергей Лавров се е качил на самолета, с цел да отиде в Китай, само че самолетът ненадейно се е върнал в Русия, до момента в който е бил над Сибир.

Съобщава се, че съветският министър се е качил на самолета с огромна съветска делегация, с цел да се срещне с китайски публични лица, само че самолетът се е върнал в Москва, вместо да кацне в Пекин. Беше посочено, че самолетът, в това число Лавров, е кацнал на московското летище Шереметиево, откакто е минал 2800 километра.

Защо самолетът на Лавров се върна, откакто измина целия път?

Според Bild може да има две аргументи за това: или администрацията на Пекин не е желала да одобри Лавров, или съветският президент Владимир Путин е наредил на Лавров да се върне.

Напоследък връзките сред администрацията на Москва и Пекин навлизат в сложен интервал след нахлуването в Русия. Твърди се, че администрацията на Москва е поискала военна и икономическа помощ от Китай през последните дни, само че публични лица в двете страни отхвърлиха да потвърдят изказванията.

Вчера китайският дипломат в Украйна разгласи, че администрацията на Пекин няма да поддържа нашествието. В предходните изказвания, направени от Китай, бяха употребявани фразите „ ние сме срещу войната “.

Германският вестник Bild, напомняйки, че администрацията на Пекин не поддържа интензивно Русия, допусна, че Лавров може да е получил отвод.

Друга опция е Путин да не е намерил за уместно Лавров да отиде в Китай и да го е извикал обратно…

Докато целият свят търси отговори на тези въпроси, през днешния ден Лавров отхвърли изказванията на Bild и отхвърли самолетът му да се е върнал.

Въпреки това изказване на Русия обаче, очите на света бяха ориентирани към изказвания на Китай.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР