Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален директор на НКЖИ

...
Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален директор на НКЖИ
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Държавата не е в нестабилност, каквато се опитват да внушат от президентската институция

Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален шеф на НКЖИ още в първия ден на служебното държавно управление. Това сподели по време на брифинг Борислав Гуцанов.

" Тя е член на Българска социалистическа партия и работи в компанията повече от 4 години. С безспорна експертиза и предходна през цялата подчиненост в НКЖИ ", безапелационен беше Гуцанов.

Той изясни, че ще се въздържи да назова дейностите реваншизъм, само че съгласно него това дава извънредно неприятен сигнал.

" Не е обикновено сходно нещо да се случва и то в една компания, която е с необикновен публичен интерес и борави с големи средства и би трябвало да се внимава какво става там ", сподели Гуцанов.

По думите на Георги Свиленски „ страната не е в неустойчивост, каквато се пробват да внушат от президентската институция”.

„ Тези хора стартират с чистки и реваншизъм - показно, против членове на Българска социалистическа партия. Вземам мотив от изявлението на вицепрезидента, че служебният кабинет единственият му ангажимент е да върне стабилността в страната, да подсигурява енергийните доставки и да обезпечи справяне с Ковид рецесиите. Държавата не е в някаква неустойчивост, за каквато се пробват да внушават от президентската институция на българското общество. Внушенията, че в страната има безпорядък, че има неустойчивост, че надали не служебният кабинет би трябвало да възвръща правдивост. Ето, виждате първите дейности на служебния кабинет - уволнението на заместител шефа. Тези хора стартират с чистки и реваншизъм, показно против членове на Българска социалистическа партия. Няма да допуснем Българска социалистическа партия да бъде употребена и унижена и то от президентската институция, за която Българска социалистическа партия два следващи избора поддържа. Всеки член на Националния съвет би трябвало да бъде водач в тази предизборна акция. Въпросът е по какъв начин като членове на Министерски съвет ще вземат участие по този начин, че Българска социалистическа партия да завоюва изборите. В другото си амплоа те би трябвало да подсигуряват честността на вота ", разяснява още Георги Свиленски.

" Проблемът е когато се вършат без причини. Когато започваш със заместник-изпълнителен шеф на НКЖИ, ще стане ясно, че против Българска социалистическа партия се води целенасочена акция. Ще стане ясно на българското общество и на българските социалисти какво какво е отношението на президентската институция против тези хора, които работиха да бъдат определени. Гергана Алексова е гласувала за Румен Радев, с цел да ѝ кажат в този момент, че е излишен кадър ", сподели Свиленски.

При промяната на властта през вчерашния ден имаше остра реакция от Българска социалистическа партия за новия длъжностен кабинет. Корнелия Нинова го дефинира като реваншистки към социалистическата партия.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/576954060682651
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР