Бил съм номиниран три пъти за министър на финансите, два

...
Бил съм номиниран три пъти за министър на финансите, два
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Когато имаш Меси не е нужно да търсиш Ди Мария - в тази ситуация най-подготвен за премиер е г-н Борисов

" Бил съм номиниран три пъти за министър на финансите, два пъти това предложение се е осъществило. Няма да забележим настройка с министър председател Десислава Атанасова. Имаме си министър председател – това е Борисов. Когато имаш Меси не е нужно да търсиш Ди Мария ", отговори някогашният финансов министър Владислав Горанов на въпроса на Мария Цънцарова по bTV във връзка кой ще бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ при приемане на мандата в понеделник от Румен Радев.
 
Бившият финансов министър акцентира, че в тежката обстановка и рецесията, в която се намира страната ни, няма по-подготвен за поста министър-председател на България от Бойко Борисов. " Бойко Борисов не знам какво мисли, споделям персонални усещания, когато рецесии има би трябвало най-подходящия за това ", акцентира Горанов.
 
Експертно държавно управление е дървено желязо. " Борисов ги приказва тези неща, тъй като хората на политическия терен не осъзнават проблемите на страната. Нямаме политическа класа - вижте Народното събрание, тя е в насипно положение ", означи някогашният финансов министърз
 
" Никой към момента не знае какъв ще е съставът на проектоправителството. Познавам огромна част от хората в ГЕРБ и за всеки пост мога да предложа 10 индивида, които да дават отговор на политическа отговорност плюс експертиза. Членовете на държавното управление би трябвало да носят отговорност и да имат експертиза. За финансите и Ананиев, и Добрев, и Вълчев биха се правили с поста.
 
" Не ми е пристигнало времето да бъда още веднъж министър ", добави той. 
 
Горанов добави, че ГЕРБ ще предложи държавно управление, има стратегия по всяко едно перо за страната, което не се лимитира в 16 точки. По отношение на поддръжката, Горанов е на мнение, че най-естественият сътрудник е Демократична България. Той запита, по какъв начин гласоподавателите на Демократична България одобряват това, че не може да се сформира държавно управление с ГЕРБ, с които са в едно европейско семейство, а се случи немислимото " достоверно дясна партия да се съешава с Българска социалистическа партия ", нещо което преди години беше безусловно немислимо.  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР