Бихте ли си купили пясък за $34 милиона? Вероятно не,

...
Бихте ли си купили пясък за $34 милиона? Вероятно не,
Коментари Харесай

Да си купиш пясък за $34 милиона, но в Дубай: Една сделка, която постави рекорд в ОАЕ

Бихте ли си купили пясък за $34 милиона? Вероятно не, само че това се случва в Дубай. За тази цена е продаден имот от 2276 квадратни метра в залива Палм Джумейра , което го прави най-скъпият имот, продаден в ОАЕ.

Сделката беше подписана предходната седмица и надмина предходния връх за продажба на имот от 24 милиона $, съгласно световната консултантска компания за парцели Knight Frank. Парцелът коства 1 388 $ на квадратен фут, според  организацията. Парцелът е продаден на интернационален покупател, само че самоличността му не е разкрита. Върху имота ще построят имение по поръчка.

За имота е имало огромен интерес от страна на вложители. " Търсенето беше доста мощно поради неговата ексклузивност, а и поради дефицита на предложение в залива Джумейра ", съобщи Андрю Къмингс, сътрудник и началник на отдела за първокласни жилищни здания в Knight Frank, пред The ​​National news.

Според специалиста това е още един знак, че Дубай е най-хубавата дестинация за интернационалните вложения в недвижими парцели поради атрактивния метод на живот и удобната бизнес среда.

Продажбите на първокласни жилища в Дубай доближиха 6 милиарда дирхама през първото тримесечие на 2023 година, като богатите купувачи са закупили 88 жилища, оценени нанад 10 милиона $. Продажбите на първокласни парцели не престават да порастват на фона на икономическо възобновяване.
 Как Дубай измести Флорида и се трансформира в международна столица на първокласните парцели
Как Дубай измести Флорида и се трансформира в международна столица на първокласните парцели

Наскоро е подписана договорка за покупка на парцел на стойност $55,3 милиона за апартамент с пет спални

Продажбите на първокласни жилища са на главните жилищни пазари на емирството на Палм Джумейра, Емирейтс Хилс и остров Джумейра Бей Там се подписват 64% от от този вид покупко-продажби за първокласни жилища, съгласно отчет на Knight Frank за предходното тримесечие.

Дубай е класиран като четвъртият най-активен пазар в света в сегмента на първокласните жилища - продажбите на първокласни парцели не престават да се покачват.

Миналата година емирството записва продажбата на 219 жилища на цена над 10 милиона $, като общата стойност на покупко-продажбите доближи 3,8 милиарда $. Това подрежда Дубай след Ню Йорк (244 жилища), Лос Анджелис (225) и Лондон (223 продажби) съгласно Knight Frank.
 Имотен магнат: Дубай се възползва от войната в Украйна. Сделките с парцели бият върховете от 2009-а
Имотен магнат: Дубай се възползва от войната в Украйна. Сделките с парцели бият върховете от 2009-а

В продължение на седмици след нахлуването на Москва в Украйна, голям брой съветски жители отиват в Дубай

Средната цена на първокласно жилище в Дубай се е повишила с 27% през първото тримесечие на годината спрямо предходното, съгласно отчет на Luxhabitat Sotheby " s.

Средната цена на първокачествен парцел в емирството се е нараснала до 25,2 милиона дирхама или 6,8 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР