Бих искал да кажа, че е пресилено, но мисля, че

...
Бих искал да кажа, че е пресилено, но мисля, че
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: България е единствената страна, в която се води дебат дали да помагаме на Украйна

" Бих желал да кажа, че е пресилено, само че мисля, че по-скоро би трябвало да се вземем насериозно тези тези. Има нови причини. България е единствената страна, в която се води спор дали би трябвало да оказваме помощ на Украйна. Няма други страни ", това съобщи някогашният министър на защитата Тодор Тагарев пред NOVA.

По думите му Българска социалистическа партия са били срещу номинацията му за Министър на защитата.

" Неутрални страни като Швеция и Финландия оказват военна помощ на Украйна. Да не приказваме за Полша и Съединени американски щати... ", добави той.

Според него в обществото ни се дискутират тези, които са " несъстоятелни ", вместо да дискутираме тези, които " са в действителност значими ".

" Трябва да престанат илюзиите, че имаме някакви специфични връзки с Русия. Ние нямаме никакви специфични връзки с Русия. Русия поименно ни разгласи за зложелател. Начинът да реагираме на тази своя позиция е като търсим най-тясното взаимоотношение с НАТО и Европейски Съюз, както и да засилим нашата защита ", безапелационен беше Тагарев.

Той акцентира, че биологичните и химически оръжия са неразрешени от интернационалните конвенции, в подтекста на избрани терзания в общественото пространство, че Русия скоро може да прибегне до сходен вид оръжия.

" Това, което се позволява е дребен проучвателен потенциал, с цел да можем по-скоро да се предпазим от потреблението им ", посочи той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР