Биг бенд в действие“ е новият проект на Ангел Заберски,

...
Биг бенд в действие“ е новият проект на Ангел Заберски,
Коментари Харесай

Ангел Заберски с концерти в Пловдив и София

" Биг бенд в деяние “ е новият план на Ангел Заберски, който носи името на последния записан албум с негова авторска музика за биг бенд. На 13 и 14 септември на сцената на Софийската филхармония в " Зала България “ и Дома на културата " Борис Христов “- Пловдив композиторът и диригент Ангел Заберски ще показа 11 нови пиеси. Албумът съдържа " Еклектика от жанрове – суинг, балада, фюжън, фолклор, би боп, мейнстрийм… “, споделя самият създател.

В своя състав Заберски е поканил едни от най-успешните ни джаз музиканти - известни, надарени, забавни и чаровни! Възможно е да ги срещнете както на влиятелни фестивали, по този начин и в клубния живот по родни и задгранични места за джаз и занимателна музика. Солисти на бенда са Михаил Йосифов, Мартин Ташев, Владислав Мичев, Вили Стоянов, Димитър Льолев и Арнау Гарофе, както и невероятният перкусионист Стоян Янкулов – Стунджи.

Концертът в Пловдив ще бъде на 14 септември от 19 часа в Дома на културата " Борис Христов “ – с поддръжката на Община Пловдив. Ангел Заберски стартира да основава музика за биг бенд преди повече от 10 години, и композициите му обгръщат необятен диапазон от тематики – суинг, бибоп, актуален джаз, типичен и оперни творби, даже и пиеси от фолклорната тема. Първите си студийни записи прави дружно с Биг Бенд Браз Асоциация през 2011 година, а през 2012 година издават първия си албум с наелектризиращото заглавие " High Voltage ", който показват публично на сцената на Празници на изкуствата `Аполония`. 

През 2013 година изнасят концерта The Аrt of Big Band на сцената на НДК – зала 3 с присъединяване на Орлин Павлов, Хилда Казасян и Васил Петров. Следват поредност от концерти под надпис " Истински джаз “ с негова авторска музика. През 2015 година Биг Бенд Браз Асоциация под диригентството на Ангел Заберски съпътстват концертите на Sentimental Swingers, концерт " 100 години Синатра с Васил Петров “, през 2016 година са поканени на Джаз фест Стара Загора и на фестивала " А to JAZZ “ в София, а през 2017 година свирят на една сцена с американската певица Пати Остин в зала 1 на НДК.

В актуализирания си състав от надарени млади попълнения наред с одобрените към този момент имена, както и с присъединяване на трима задгранични саксофонисти, Биг Бенда под диригентството на Ангел Заберски записва “Big Band in Action ", с финансовата поддръжка на столичния джаз клуб Морино. Музиката от новия албум е показана на турне в няколко града в България. Официалното показване на албума е на 13 септември в зала " България “ – София и на 14 септември в Пловдив – Дом на културата " Борис Христов “, под егидата на Столична община и Община Пловдив.

В концертите – промоция специфичен посетител ще бъде невероятният глас, постоянно усмихнатото и очарователно момче, вълнуващият създател на актуалната поп сцена, който в последните години се оправя сполучливо с най-разнообразни музикални и артистични планове, и самоуверено опитва с разнообразни музикални прояви Рафи Бохосян. Той ще се превъплати в облика на известния американски артист и шоумен от 60-те Сами Дейвис – Джуниър. За Рафи, това е ново креативно предизвикателство, в което той с наслада се впуска. В бенда вземат участие трима саксофонисти от чужбина Тобиас Хофман от Германия, Иван Иванов от Македония и Арнау Гарофе от Испания, които са поканени от Ангел Заберски, както за записите на новия албум, по този начин и за концертите по представянето му. Билетите, на цени сред 10 и 15 лв., са към този момент в продажба " Евентим " и на касите на залите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР