Биейки тревога, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви пред

...
Биейки тревога, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви пред
Коментари Харесай

Антониу Гутериш пред Общото събрание на ООН: Нашият свят е в опасност

Биейки паника, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи пред международните водачи, че страните са " блокирани от колосална международна дисфункция " и не са подготвени или не желаят да се оправят с главните провокации, заплашващи бъдещето на човечеството и ориста на планетата, съобщи Асошиейтед прес.

При откриването на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Гутериш обърна внимание на войната в Украйна, умножаващите се спорове по целия свят, изключителната обстановка с климата, тежкото финансово състояние на разрастващите се страни и декаданс в осъществяване на цели на Организация на обединените нации като премахването на крайната беднотия и обезпечаването на качествено обучение за всички деца. 

" Нашият свят е в заплаха... и е неподвижен ", сподели Гутериш, само че добави, че към момента има вяра. Подчертавайки, че съдействието и разговорът са единственият път напред, той предизвести, че " нито една мощ или група не може да взема решение нещата сама ".  " Нека да работим като едно цяло, като международна коалиция, като обединени народи ", прикани Гутериш международните водачи, събрали се в голямата зала на Общото заседание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР