Биещото сърце на европейските ценности“. Това определение на Украйна даде

...
Биещото сърце на европейските ценности“. Това определение на Украйна даде
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Европа прави всичко възможно за унищожаването на путинската военна машина


„ Биещото сърце на европейските полезности “. Това определение на Украйна даде председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в Киев дружно с президента Вородимир Зеленски.

По нейните думи Украйна през днешния ден е най-подходящото място да се означи денят на европейското единение и мира, да се премислят уроците на историята и да се поеме курс към по-добро бъдеще.

Тя сподели пред публицистите, че Украйна се бори за същите тези идеали, лежащи в концепцията за Деня на Европа, отбелязван на континента на 9 май.

Путин и неговият режим унищожиха тези полезности [в своята страна], в този момент се пробват да ги унищожат и в Украйна “, съобщи Урсула фон дер Лайен и подсети, че доста от окупантите на работа в съветската войска са освободени престъпни нарушители с неизлежани присъди.

Според нея обаче агресорът към този момент търпи трагични провали, а Украйна може да разчита на толкоз помощ от Европейския съюз, колкото потрябва.

Тя увери, че Европа прави всичко допустимо за унищожаването на путинската военна машина. Един от основните механизми за това са антируските наказания, които ще стават още по-жестоки.

На въпрос по какъв начин стои въпросът с напредването на Украйна към участие в Европейския съюз, тя отговори, че страната би трябвало да извърши 7 промени, с цел да извърши изискванията за участие.

“Впечатлена съм, че без значение от пълномащабната война, Украйна неуморно и ежедневно работи за реализиране на тези промени. Направено е към този момент доста, работата продолжается ”, сподели Урсула фон дер Лайен.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР