Библията вече има свой музей във Вашингтон, съобщиха ТАСС и

...
Библията вече има свой музей във Вашингтон, съобщиха ТАСС и
Коментари Харесай

Музей на Библията във Вашингтон

Библията към този момент има собствен музей във Вашингтон , оповестиха ТАСС и Франс прес. Построяването му е финансирано от богато семейство християни, което се пази от какъвто и да е прозелитизъм в страна, където религията има значимо място.

Музеят обгръща 8 етажа и повърхност от 40 000 кв.м. Музеят показва Стария и Новия завет и тяхното влияние върху света. Импозантната постройка се намира покрай Капитолия и това стана причина за дискусия за въздействието на религията върху американската политика.
 музей БГНЕС
Построяването на музея е коствало 500 милиона $, обезпечени частично от семейство Грийн, което е притежател на веригата магазини за декоративно изкуство " Хоби лоби ". " Библията оказа въздействие върху живота ми и този на фамилията ми - съобщи Стив Грийн, началник на " Хоби лоби " и ръководител на административния съвет на музея. - Музеят обаче не е отдаден на една религия или вяра, а на книга, повлияла върху целия свят. "
 музей БГНЕС
В музея посетителите ще могат да видят фрагменти от Кумранските ръкописи, писмо на Мартин Лутер (1483 - 1546), в което основателят на Реформацията отстоява възгледите си преди срещата си с посланика на папа Лъв Х, британски ръкописен молитвеник от 14-и век, открит в Египет юдейски молитвеник от 9-и век, Библията, обитавала на Луната по време на полета на американския галактически транспортен съд " Аполо 14 " през 1971 година, Библията, принадлежала на краля на рокендрола Елвис Пресли (1935 - 1977), екземпляри от Тора, част от Библията на Гутенберг. За събирането на експонатите оказал помощ историкът Скот Керъл, считан за Индиана Джоунс на библейската археология.
 музей БГНЕС
В музея има три основни раздела, разказващи за Библията, за древен сюжети и за въздействието, което тази книга е оказала върху развиването на човечеството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР