Библиотеката при НЧ Развитие - 1869“ - Враца и Клуб

...
Библиотеката при НЧ Развитие - 1869“ - Враца и Клуб
Коментари Харесай

Анатоли Копчев представя дебютната си стихосбирка „Пътекописи“ в НЧ „Развитие - 1869“ гр. Враца

Библиотеката при НЧ „ Развитие - 1869 “ - Враца и Клуб на дейците на културата гр. Враца показват Анатоли Копчев и дебютната му стихосбирка „ Пътекописи “. Срещата ще се състои на 19 октомври 2023 година /четвъртък/ от 17:00 ч. в читалнята на библиотеката.

Анатоли Копчев е роден в Димитровград през 1951 година, само че родителите му са от Врачанско. Когато стартира строителството на химическия цех във Враца, фамилията му се реалокира да живее в града под Балкана.

Любовта към природата го води към Лесотехническия институт, където взе участие в доста планински преходи по Стара планина, Рила и Пирин, изразявайки също и своята художествена и креативна активност. По този метод, като се изключи че преглежда пътеките, той също се среща и с благосъстоянието на планините и горите.

През 1979 година, той стартира работа като озеленител в ОПУ - Враца, където среща своята бъдеща половинка. Става част от художествените сформира на читалище „ Развитие - 1869 “ гр. Враца и също се включва интензивно в активността на туристическо сдружение „ Веслец “ посредством Клуба по воден туризъм.

Заедно с планинарите от туристически клуб „ Скакля - Химко “, неведнъж обикаля планините и даже води своите деца в планинските завършения.

Българската природа със своите прелести въодушевява Анатоли Копчев да изрази своите туристически прекарвания посредством лирика и рисунки. Така се заражда и първата стихосбирка на създателя.

***
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР