Биатлонистът Красимир Анев се е самопрострелял край язовир Дренов дол

...
Биатлонистът Красимир Анев се е самопрострелял край язовир Дренов дол
Коментари Харесай

Бившият биатлонист Красимир Анев се е прострелял с пистолет в корема

Биатлонистът Красимир Анев се е самопрострелял край язовир " Дренов дол " покрай Кюстендил, заяви " Телеграф ". Новината бе доказана и от източници на БНР.

Инцидентът станал през вчерашния ден към 19:00 часа край водоема. Анев се е прострелял със законно притежаван револвер в корема и неотложно е бил откаран с кола за спешна помощ в столично лечебно заведение.

Все още няма изясненост дали става въпрос за трагичен случай или е опит за самоубийство.

Красимир Анев е роден в Самоков през 1987 година. Той европейски първенец при юношите за 2007 в самостоятелното тичане, европейски първенец при мъжете на 20 км през 2019 година в Беларус. Дебютира през 1997, а от 2004 е в националния тим на България. Участва на Олимпиадите във Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Най-добрите класирания на Анев в надпреварите за Световната купа са 8-о място на 20 км самостоятелно в Йостерсунд през 2012/13, 12-то място на 10 км спринт в Хохфилцен през 2010/11 и Оберхоф през 2011/12. Най-доброто му достижение на олимпийски игри е 25-то място на олимпийските игри във Ванкувър 2010.

До сезон 2009/10 се класира след 25-о място в Световната купа. През сезон 2010/11 усъвършенства класиранията си, като заема 12-о място в спринта на 10 км в Хохфилцен (Австрия). Стартира на всеобщия старт в Оберхоф (Германия), където заема 29-а позиция. На идващия всеобщ старт в Антхолц-Антерселва се класира на 26-о място. Анев става първият българин с присъединяване в тази дисциплинираност. Печели сребърен орден от Универсиадата в Ерзурум (Турция) в дисциплината 20 км самостоятелно и бронз в смесената щафета (заедно с Владимир Илиев, Силвия Георгиева и Емилия Йорданова). Печели сребърен орден в преследването и бронз, в самостоятелното на Европейското състезание в Риднау-Ван Ридана (Италия) 2011. През сезон 2011/12 се класира 12-ти в спринта в Оберхоф (Германия).

През 2021 година пред БНР Анев призна, че оказва помощ в българската войска за възстановяване на физическата подготовка във Военно-въздушните сили, откакто приключи спортната си кариера през 2020 година поради скандал с тогавашния президент на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска.

" Горд съм и за мен е чест да съм в редиците на Военновъздушни сили. С огромно наслаждение отивам на работа ", сподели тогава Анев.

" Всичко от предишното си остава в предишното. Сега виждам напред. От два месеца съм в тази нова специалност и не мога самичък да си давам оценка, а и не е редно. Хубавото е, че отново се занимавам със спорт и със спортна активност. Поддържам форма доколкото мога и ще се веселя и за напред да вземам участие в надпревари по егидата на Световния съвет за боен спорт и ще се веселя в случай че съм потребен по някакъв метод за положителното показване на българската войска ", добави Анев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР