Бианка Андрееску (Канада) се класира за третия кръг на последната

...
Бианка Андрееску (Канада) се класира за третия кръг на последната
Коментари Харесай

Андрееску отстрани Квитова във втория кръг на турнира в Гуадалахара

Бианка Андрееску (Канада) се класира за третия кръг на последната за сезона конкуренция от сериите УТА 1000 в Гуадалахара (Мексико) с награден фонд 2,527 милиона $.

В мача сред две от тенисистките с трофеи от Големия шлем победителката в Откритото състезание на Съединени американски щати през 2019 година Андрееску надви над двукратната шампионка от " Уимбълдън " Петра Квитова (Чехия) с 3:6, 6:2, 6:0 след 2:11 часа игра.

Загубата лиши Квитова от шансове да се класира за Финалния шампионат на УТА във Форт Уърт (САЩ), който стартира на 31 октомври. Чехкинята се нуждаеше от класиране на край, с цел да резервира очаквания за осмо присъединяване в конкуренцията на осемте най-хубави през сезона, която тя завоюва през 2011 година. 
 
Мария Сакари (Гърция) Каролин Гарсия (Франция) и Даря Касаткина (Русия) също преодоляха втория кръг.

Номер 4 Сакари се наложи над украинката Марта Костюк с 6:4, 6:4, а седмата сложена Касаткина беше още по-убедителна против китайката Лин Чжу и завоюва с 6:1, 6:2.

Номер 6 Гарсия, която е десета в света сега, имаше най-трудна задача против канадската квалификанта Ребека Марино, само че стигна до трагичен триумф с 6:7(2), 6:3, 7:6(5). 

Марино пласира 24 аса и на два пъти беше единствено на две точки от първата си победа над състезателка от топ 10. При 6:5 в третия сет и сервис на съперничката канадката поведе с 30:0, само че не съумя да удържи преднината си. След това в тайбрека тя навакса закъснение от 1:4 и обърна до 5:4, само че с три следващи точки Гарсия въпреки всичко победи по-късно повече от два часа и половина игра. 
 
Действащата шампионка на " Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахстан) пък започва в шампионата с триумф над някогашната номер 1 в света Каролина Плишкова (Чехия) със 7:6(5), 6:2. Рибакина, която пласира 9 аса, обърна първия сет след закъснение от 3:5 гейма, а по-късно във втората част направи серия от четири следващи гейма, с цел да завоюва след 76 минути игра. 

Състезаващата се за Казахстан рускиня ще срещне поставената под номер 3 Джесика Пегула (САЩ) във втория кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР