Би следвало да има повече превенция и контрол за престъпленията

...
Би следвало да има повече превенция и контрол за престъпленията
Коментари Харесай

Мая Манолова: По договора със САЩ сме длъжни да екстрадираме българи без доказана вина

Би следвало да има повече предварителна защита и надзор за закононарушенията с кучата. Трябва да се повишени глобите. Не се колебая, че по случая с нахапаното 6-годишно дете ще има осъденият. Това сподели националният омбудсман Мая Манолова в ефира на БТВ.

„ Договорът за екстрадиция със Съединени американски щати е утвърден през 2008 година Омбудсманът няма отношение по екстрадициите, означи Манолова. Тя уточни какво и следва за Желяз Андреев. По думите й би трябвало да се изчака решението на съда. Тя позволи, че през днешния ден ще бъде решено Андреев да остане в ареста, след което в 60-дневен период би трябвало да се откри виновността му и да се реши дали да се екстрадира в Съединени американски щати. „ По договорите с другите страни не сме длъжни да предаваме български жители, с цел да бъдат съдени в друга страна, за разлика от контракта с Америка. Това обаче може да се промени “.

„ Извършването на закононарушение води до носене на отговорност, без значение дали си чиновник или шеф. Обвинението е за съзнателно закононарушение. Той е знаел какво прави “, сподели Манолова.

Омбудсманът разяснява и измененията, касаещи банкрутите на работодатели. „ Промяната на закона бе обвързвана с доста страсти и офанзиви против институцията на омбудсмана. Те към този момент дават резултати. 3500 души са подали заявки за компенсации от Фонда за гарантиране на Работниците би трябвало да имат специфична отбрана на трудовите си права “, увери Манолова

Тя предизвести и за изтичащите периоди за компенсации. „ За работодатели, оповестени в неплатежоспособност след 1 февруари 2015 година, служащият би трябвало да подаде заявление за дължимите суми към Национален осигурителен институт до 31 май.

„ България е в топ 5 по свръхзадълженост и неспособност на жителите да си обслужват заемите. Въпреки този голям проблем ползата на депутатите е бил дребен “, сподели ще омбудсманът. По думите на Манолова би трябвало да се даде късмет на длъжниците и кредиторите да се стигне до правдивост. „ С новия закон за частните банкрути се дава опция на хората да заплащат разсрочено задълженията си или да се изплати огромна част от дълга, от което ще са удовлетворени и кредиторите “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР