Би Би Си възнамерява да внесе някои промени в работата

...
Би Би Си възнамерява да внесе някои промени в работата
Коментари Харесай

И Би Би Си се включва в борбата срещу расизма


Би Би Си има намерение да внесе някои промени в работата си, като влага 100 милиона паунда от своя бюджет за интервал от три години. Целта е да се създава " разнообразно и приобщаващо наличие ". Генералният шеф на Би Би Си Тони Хол дефинира хода, който ще стартира да се прилага от април 2021 година, като " огромен скок ".

Медията си е сложила амбициозна цел - 20% от работещите там би трябвало да произлизат от незадоволително добре показани етнически и обществени групи. Това включва чернокожи, азиатци, етнически малцинства или хора с увреждания. Ще има и три " теста "  в телевизионната стратегия на Би Би Си, като другите излъчвания би трябвало да дават отговор на най-малко два от тях, с цел да се класират - разнообразно показване на истории, разнообразни продуцентски екипи и разнообразни продуцентски компании.

Решението на Би Би Си идва с възхода на придвижването Black Lives Matter, което доби известност след гибелта на невъоръжения Джордж Флойд в ръцете на полицията. 

" Безсмисленото ликвидиране на Джордж Флойд - и това, което ни споделя то за систематичния расизъм - оказва надълбоко влияние върху всички нас - заяви Тони Хол. - Накара ни да се запитаме какво още можем да създадем, с цел да помогнем за оправянето с расизма - и да приобщим в това нашата организация и  обществото като цяло. Нашият отговор е следният - ще постигнем промяна в това, което вършим и кой го прави. Това е огромен скок напред ".

През октомври предходната година телевизионната водеща Джун Сарпонг беше назначена за шеф на бранша за творческо  разнообразие на Би Би Си. Тя даде обещание, че през 2020 година 50% от функциите в продукции на Би Би Си ще бъдат дадени на жени. 15% от личния състав на продукциите би трябвало да се състои от чернокожи, азиатци и хора от етнически малцинства, 8% от хора с увреждания и 8% от представители на ЛГБТ общността. 

По мотив сегашната вест Сарпонг сподели: " Дойдох в Би Би Си като новобранец. Преди да се причисля, имах чувството, че това  е организация, която не желае да се трансформира. Това, което открих, беше нещо друго - организация, която има амбициозни цели за многообразие и приобщаване, само че няма представа по какъв начин да ги доближи ". Тя има вяра, че задължението, стихотворец от Би Би Си ще помогне „ да се реализира действителна смяна, която няма да остане незабелязана от феновете “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР