БГНЕС Забраната за провеждане на публични прояви в културния сектор от

...
БГНЕС
Забраната за провеждане на публични прояви в културния сектор от
Коментари Харесай

Слабаков: Банов е твърде плах, Германия дава по 9000 евро на артистите

 БГНЕС Забраната за осъществяване на обществени прояви в културния бранш от началото на изключителното състояние сложи под въпрос съществуването на всички актьори и хора на изкуството. Здравният министър Кирил Ананиев и министърът на културата Боил Банов се срещат, с цел да обсъдят възобновяването на работата на кината и театрите.

Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков каза, че към този момент е изпратил писмо до Боил Банов с ограниченията, които прилагат държавите от Европейски Съюз в културния отрасъл.

" Германците дават по 9000 евро на всички свободни артисти. Банов е прекомерно нерешителен. Трябва да бъде доста по-категоричен, задоволително време хората не работят, разчита се на някакви странни летни мероприятия ", добави той.

Според Андрей Слабаков бъдещето на културните институции е неясно най-вече поради страха на хората. 

" Най-засегнатият бранш не е ресторантьорският. Хората дълго време няма да преодолеят страха от Ковид-19 и залите ще останат празни ", безапелационен бе Слабаков пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е сигурен, че разхлабването на ограниченията за кината и театрите няма да се случи преди октомври. За това той е предложил на културната комисия в Европейски Съюз основаването на интернет платформа, която да поддържа всички актьори, в това число и художниците.

" Нужни са 650 милиона, с цел да проработи във всички страни членки на Европейски Съюз. Трябва да се вземат ограничения. Така хората на изкуството ще могат да си правят работата ", уточни той. 

Андрей Слабаков каза още, че мерките за финансова помощ на свободните актьори у нас са неработещи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР