БГНЕС Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров, обвинен

...
БГНЕС
Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров, обвинен
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста убиеца Викторио, той се смята за звезда

БГНЕС Софийският апелативен съд остави дефинитивно в ареста Викторио Александров, упрекнат в убийството на приятелката си и едногодишната им дъщеричка. В правосъдната зала през днешния ден Александров още веднъж отхвърли да си спомня за убийствата, разказа се като " комплициран човек, който не знае какво прави " и изиска да бъде пуснат под домакински арест. По думите му нямало заплаха да се укрие, тъй като пред дома му щяло непрекъснато да има публицисти. Съдът обаче удостовери решението на първата инстанция и го остави за непрекъснато в ареста, оповестява " Дарик ".

23-годишната Дарина Министерска бе открита убита с револвер в дома си в кв. " Надежда " предишния понеделник. След няколко часа край Горни Богров бяха открити простреляни едногодишната й дъщеричка Никол и приятелят на Дарина – Викторио Александров, който бе направил опит да се самоубие. Никол умря на идната заран, само че лекарите избавиха Александров. 3 дни по-късно той се яви в правосъдна зала и изиска да бъде пуснат под домакински арест.

Същото искане Александров направи и през днешния ден на втора инстанция. Той още веднъж отхвърли да си спомня да е убивал приятелката и щерка си и се разказа като " комплициран човек, който не знае какво прави ".

Отрече и да е " палач, апаш или каквото и да е ".

По думите му, в случай че бъде пуснат под домакински арест, нямало по какъв начин да се укрие, защото пред дома му непрекъснато щяло да има публицисти. В ареста пък получавал закани, а изискванията там не били подобаващи за здравословното му положение.Служебният му юрист Елисавета Йорданова още веднъж изиска здравна и психологично-психиатрична експертиза, които още веднъж бяха отказани от съда. Йорданова се базира на показания на свидетелка, която описвала Александров като несъответстващ, " все едно е пийнал ". Пред водача на таксито, откарало го до Горни Богров, Александров пък декларирал, че имал друго дете, което приятелката му Дарина умъртвила. От тези показания съгласно отбраната можело да се заключи, че Александров не разбирал и не ръководел дейностите си. Същото важало и за това, че оставил всичките си персонални движимости в жилището на Дарина.

Според прокурора по делото обаче множеството очевидци описвали Александров като естествен и спокоен, а дейностите му показвали, че желае да се укрие.  Графологичната експертиза пък е удостоверила, че точно Александров е написал прощалното писмо до родителите си няколко дни преди убийствата, от което излиза наяве, че обмисля да бяга в Турция.

Съдът в последна сметка се съгласи с доводите на прокуратурата и с претекстовете на първата инстанция, че събраните доказателства досега сочат точно към Александров като причинител на убийствата.

Според съда в интервала сред двете убийства той разказвал на всеки от срещнатите очевидци друга версия за това накъде е тръгнал с щерка си.

Според лекарите в " Пирогов " пък сега Александров има потребност само от периодическа промяна на превръзката на главата, която може да се прави и в ареста.

Съдът одобри и, че на този стадий няма подозрения за вменяемостта на Александров, най-много поради разумните и поредните му показания в зала. Психиатрична експертиза евентуално ще бъде назначена на по-късен стадий в делото, само че сега тя не е предмет на разглеждане при мярката за неотклонение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР