БГНЕС Родителски организации излязоха на протест пред здравното министерство срещу дистанционното

...
БГНЕС
Родителски организации излязоха на протест пред здравното министерство срещу дистанционното
Коментари Харесай

Родители протестират, искат учениците да се върнат в училище

 БГНЕС Родителски организации излязоха на митинг пред здравното министерство против отдалеченото образование. Те упорстват всички възпитаници от 1-ви до 12-и клас да се върнат в учебните заведения от на следващия ден или като компромисен вид след две седмици, като до тогава учениците да са на ротация в образователните заведения.

Пред " Хоризонт “ уредникът на митинга - Милко Божанков от " Обединени родители ", съобщи:

" Искаме естествен учебен развой, единственият присъствен. Единственият естествен и ефикасен метод на образование е това. Искаме присъствен развой от на следващия ден за всички възпитаници - от 1-ви до 12-и клас, тъкмо както трябваше да стартира позволено присъственото образование от на следващия ден, на 18-и. Искаме то да си тръгне, както беше дадено “.

" Това отдалечено образование първо е неефективно, второ - с изключение на, че е имитационно, то е и дискриминационно и по повод икономическата опция на родителите. Няма задоволително устройства, няма покритие на интернет на всички места в обитаемоте места в България, някъде изцяло липсва. Дискриминационно е и по отношение на децата със специфични просветителни потребности. Ще внесем въпросите документално към министър Ангелов “, сподели още Божанков.

Протестът протича умерено и при засилено полицейско наличие.

Очаква се по-късно стачкуващите да входират в Министерството на здравеопазването лист с въпроси към министър Костадин Ангелов. По-голямата част от тях се отнасят до противоепидемичните ограничения, прилагани в страната и в частност имунизацията.

Родители и учители желаят в позиция най-строги ограничаващи ограничения

Организации, обединени под названията " Учители и Родители за безвредно обучение “, настояха за най-строгите противоепидемични ограничения, с цел да се ограничи оптимално разпространяването на Covid-19.

В публикуваната до медиите позиция е посочено, че поддържат отдалеченото образование на всички възпитаници, студенти, както и в детските градини и ясли.

Настояват и за затваряне на заведения за публично хранене, нощни клубове, кафенета, молове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР