БГНЕС Днес Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност началника на Митническо

...
БГНЕС
Днес Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност началника на Митническо
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност шефката на митническото бюро в Севлиево

 БГНЕС Днес Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност началника на Митническо бюро Севлиево Йорданка Костадинова. Тя е упрекната за това, че от юли 2009 година до юли 2019 година, в качеството й на длъжностно лице, при изискванията на продължавано закононарушение, е поискала и получавала по 200 лв. месечно от шеф на локална компания под формата на " такса успокоение “, с цел да не прави дейности по работа - митнически инспекции на сдружението (престъпление по член 301, ал.1, от НК). Общата получена сума възлиза на към 24 000 лв..

Костадинова е привлечена и за това, че е предизвестила продавач-консултант да избегне наказателно гонене по отношение на него, като го е предизвестила за идна инспекция от органите на митницата (престъпление по член 294, ал.1 от НК).

Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор й е определил мярка за неотклонение - " Парична гаранция “ в размер на 100 000 лв..

Продължава събирането на доказателства за вероятно осъществени от нея закононарушения по работа. В хода на следствието е допустимо да й бъдат предявени нови обвинявания. Събират се и доказателства за осъществени закононарушения и от други лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР