БГНЕС Вчера получихме информация за още 150 машини, за които изобщо

...
БГНЕС
Вчера получихме информация за още 150 машини, за които изобщо
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Нямаме представа за къде са предназначени допълнителните 150 машини

 БГНЕС " Вчера получихме информация за още 150 машини, за които въобще не сме уведомявани. Те са на митнически склад. Нямаме визия за къде са предопределени, никой не ни е предизвестил за тях ". Това съобщи в " Твоят ден " по Nova New Цветозар Томов, представител на ЦИК.

По думите му ЦИК са били предизвестени едвам преди 3-4 дни, че тези спомагателни машини идват с поръчаните.

" Тогава незабавно взехме ограничения, с цел да не бъдат смесени с другите. Би трябвало да бъдем предизвестени много по-рано ", изясни Томов. Той дефинира реакцията на " Сиела Норма " е нападателна.

Според него риск за операция на вота няма.

" Проблемът е, че историята с 228-те машини сътвори напрежение и разпали политически пристрастености. Те няма да бъдат употребявани, даже няма да бъдат разопаковани. Нямаме време да разбираем задоволително в детайли на хората, би трябвало доста комплицирана тайна доктрина, с цел да си представим, че вотът ще бъде злепоставен в обособени секции ", разяснява представителят на ЦИК. 

Той разяснява, че хората с преносима изборна секция заради карантина, се заличават от изборните описи по непрекъснат или сегашен адрес.

" При нарушаване на карантинния режим, гласоподавател ще бъде глобен. Невъзможно е да се гласоподава два пъти ", сподели Томов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР