Съединените щати изместиха Китай като най-важен търговски партньор на Германия

...
Съединените щати изместиха Китай като най-важен търговски партньор на Германия
Коментари Харесай

САЩ измести Китай като основен търговски партньор на Германия

Съединените щати изместиха Китай като най-съществен търговски сътрудник на Германия през първото тримесечие на годината. Това заяви Ройтерс, базирайки се на данни на немската статистическа работа.

Търговията на Германия със Съединените щати, смесен импорт и експорт, възлиза на 63 милиарда евро за интервала от януари до март. Търговският продан сред Германия и Китай за същия интервала е на стойност към 60 милиарда евро.

През 2023 година Китай беше най-големият търговски сътрудник на Германия за осма поредна година. Обменът сред двете страни възлизаше на 253 милиарда евро.

През първото тримесечие на 2024 година немският експорт за Съединени американски щати се е повишил в допълнение заради стабилната стопанска система там. В същото време се регистрира спад във вноса и износа от и към Китай. Китай създава от ден на ден артикули, които преди страната е внасяла от Германия.

Германският импорт на артикули от Китай е намалял с съвсем 12% на годишна база през първото тримесечие, до момента в който износът на артикули за Китай е понижен с малко над 1%, съгласно немския стопански институт.

Близо 10% от износа на немски артикули е за Съединени американски щати. Износът за Китай е към 6 %.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР