БГНЕС > Снимката е илюстративнаНяма да работят още социалните услуги, които

...
БГНЕС
> Снимката е илюстративнаНяма да работят още социалните услуги, които
Коментари Харесай

Затвориха всички училища, детски градини и ясли в наша община

 БГНЕС > Снимката е илюстративна
Няма да работят още обществените услуги, които се посещават от деца и възпитаници. Целта е да се понижи смесването на деца от разнообразни групи. Няма да има подготовки на художествените сформира и тренировки на спортните клубове, разясни кметът на община Елена Дилян Млъзев.

Той посочи, че решението е било мъчно и е взето от общинския действен щаб.

" Градът е дребен и е елементарно да се наблюдава пътят на болестта. След обширен разбор се откри, че детската градина и двете учебни заведения - огромна част от болестта минава през децата и учениците, защото те в множеството случаи изкарват болестта без признаци или с леки признаци, само че в това време са заразоносители. Има също и случаи на родители, които скриват, че децата им имат признаци ", изясни още кметът.

Целта на мярката е в рамките на 14 дни да се лимитират контактите сред децата и учениците, и по този начин да се снижи заболеваемостта.

Кметът съобщи още, че по-голяма част от заболелите в общината са в града, до момента в който в селата нещата стоят по-меко, тъй като там няма толкоз доста възпитаници, живеят най-вече възрастни хора и контактите са по-малко.

В общината има регламентирани часове за извършване на покупки за възрастните хора сред 9.30 и 11.30.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР