БГНЕС Ще спомена няколко от темите, които касаят и ЕС и

...
БГНЕС
Ще спомена няколко от темите, които касаят и ЕС и
Коментари Харесай

Борисов: Разпоредил съм децата да си ходят на училище, а карантината да се намали на 10 дни

 БГНЕС " Ще загатна няколко от тематиките, които касаят и Европейски Съюз и България, организира се доста необятна полемика по отношение на " Зелената договорка ". Представих проблемите на България. Имаше и доста срещу против нуклеарната сила. Беше един тежък съвет, който да подготвим през декемрви месец взимането на решения ". Това сподели пред публицисти министър председателят след присъединяване в Европейския съвет в Брюксел, съобщи " Труд ".

" Изводът, който мога да направя и от изявленията на сътрудниците. Искането от Екологичен потенциал за 60% понижение на нездравословните излъчвания, може би Съвета ще отиде на 55% понижение до 2030 година Това е настояването на всички. Ние би трябвало доста бързо да се подготвим за други възможности. С тези проценти доста мъчно някои страни като България, Чехия, Полша ще се оправим ", сподели Борисов.

" Що се касае до ковид, най-сетне имаме един общ проект за деяние от Европейска комисия. Според мен сме закъснели в тази сфера, трябваше да го създадем още юли, а не в този момент в под паника дейности доста от страните членки да подхващат ограничения, които паникьосват другите страни и основават разнобой в дейностите. В едни има изключително състояние, в други заведения за хранене и кафета се затварят.

Но единственото, което от всички изявления мога да обобщя е, че носенето на защитни маски не защищава изцяло, само че при всички слуачаи концентрацията на вируса е по-малка. Доказано е, че маската защищава, може да не е изцяло, само че защищава. Спазването на отдалеченост е втори значим фактор. Трети - стерилизация. И ние в България би трябвало да съблюдаваме тези условия, и тогава няма да се подхващат каквито и да било други ограничения ", съобщи министър председателят.

" Моето мнение е, че децата би трябвало да си вървят на учебно заведение и да учат. Защото ние нанасяме и доста огромна психологична щета на хората ", добави той.

" Трябва да работим по " Зелената договорка " без популизъм и партийност, тъй като това ще стане ", сподели още Борисов.

" Сутринта съм разпоредил след диалог със здравния министър и министъра на образованието, че децата би трябвало да вървят на учебно заведение, да понижат карантината на 10 дни, съблюдаване на отдалеченост ", осведоми министър-председателят.

На ден страната харчи над 120 хиляди лева за проби, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР