БГНЕС Македонизмът много дълбоко се е пропил в съзнанието на нашите

...
БГНЕС
Македонизмът много дълбоко се е пропил в съзнанието на нашите
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Всички трябва да знаят, че македонският език е изграден на базата на български диалект

 БГНЕС " Македонизмът доста надълбоко се е пропил в съзнанието на нашите съседи в районен съд Македония. Позицията на българското държавно управление е доста съответна. Ние признаваме македонците като нация, образувана след 1945 година, както и македонски език, който очевидно се е отделил като независим, само че желаеме от тях да признаят общата ни история ", съобщи пред Нова тв проф. Николай Овчаров по отношение на последните събития сред двете страни.

Историкът и археолог сподели още, че би трябвало да се обиколят всички европейски столици, в това число Москва и Вашингтон, с цел да се изясни българската позиция, тъй като хората просто би трябвало да знаят истината, като да вземем за пример това, че македонският език е построен въз основата на български акцент.

" Ние би трябвало да представим нашите доказателства. Не може да има бъдеще, без да знаем на какво стъпваме ", безапелационен професор Николай Овчаров.

" Българското държавно управление дава средства в последните години за археология. Редовните разкопки са тези, които дават резултат и могат до си осъществят като туристически интерес ", изясни проф. Овчаров.

" Освен постоянните разкопки, има и доста избавителни, които са при градежите на разнообразни пътища, автомагистрали и трасета. Въпреки пандемията тези действия не бяха прекалено много затруднени, въпреки всичко ние работим навън ", добави още археологът.

Той разкри, че отпуснатите средства са най-вече за Перперикон, крепостта Вишеград, Северния Перперикон, Мисионис, Солниците до Провадия, като и няколко други, при които са направени най-важните открития през годината. А те са били средищата, в които ранното християнство стартира да се развива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР