БГНЕС Контрапротестът се опира върху властта и затова е агресивно явление,

...
БГНЕС
Контрапротестът се опира върху властта и затова е агресивно явление,
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: Предложението на ГЕРБ за нова конституция е чудовищна провокация

 БГНЕС " Контрапротестът се опира върху властта и по тази причина е нападателно събитие ", съобщи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов във връзка с опита на контрапротестиращи през вчерашния ден да отстранен част от палатките пред Ректората на Софийския университет.

По думите му блокирането на кръстовища в София е остаряло протестно събитие:

" Това е общоприета софийска процедура от началото на 1990-а година. Това е методът, по който хората демонстрират гражданско непокорство. Ще има разногласия до каква степен е вярно, но като си споделил, че си цивилен неподчинен, ти заявяваш, че нарушаваш някакви правила, другояче нямаше да е непокорство ".

 Дайнов разяснява, че когато митингите са достоверни, даже и да се срещнат демонстрации с разнообразни политически пристрастия, както през 90-те години " сини " и " червени ", няма заплаха от принуждение:

" Спомнете си, имаше замяна на реплики, само че принуждение не е имало. Контрапротестиращите не са с достоверни позиции, а са провокация от страна на властта ".

Предложението на ГЕРБ за нова Конституция проф. Дайнов дефинира като чудовищна провокация:

" Това е опция за строшаване на страната, властта да счупи страната, пробвайки се да нахлузи своя Конституция върху едно общество, което не желае тази власт ".

Според него " Обединени патриоти ", " Воля " и Движение за права и свободи още веднъж ще желаят " да си качат цената " по време на консултациите с ГЕРБ за свикване на Велико национално заседание за приемане на нова Конституция:

" Воля " ще получат каквото желаят и ще се подредят до ГЕРБ, само че не виждам какво печели ДПС от хлътването в целия безпорядък на конституционно правене, когато обществото не желае нова Конституция. Там ще бъде забавно ". По думите на проф. Дайнов ДПС действа не като партия, а като корпорация, по тази причина има корпоративни секрети и не се знае какво в действителност желаят.

Политологът изказа очакване за ескалация на провокациите от страна на властта и на нейните контрапротести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР