БГНЕС Има такъв народ имат по-агресивна програма за намаляване на разходите.

...
БГНЕС
Има такъв народ имат по-агресивна програма за намаляване на разходите.
Коментари Харесай

Асен Василев: Има такъв народ имат доста агресивна програма за намаляване на разходите

 БГНЕС " ИТН " имат по-агресивна стратегия за понижаване на разноските. Това съобщи в интервю за БНТ служебният финансов министър. 

Вчера във видеообръщение водачът на " ИТН " показа състава на бъдещо държавно управление и съобщи, че е предложил на трима служебни министри - финансовия, икономическия и просветителния, присъединяване в кабинет с мандата на Има Такъв Народ. В своя позиция тримата оповестиха, че са отказали на Трифонов поради основни разлики във визиите за финансовата политика.

Господин Василев, в какво тъкмо се показват значителните разлики сред и вашите сътрудници и " ИТН ", с цел да откажете поканата, която те са отправили към вас?

- " Моето мнение е, че би трябвало да се подхожда уравновесено, както подхожда служебният кабинет, а те имат много по-агресивна стратегия, що се отнася до понижаване на разноските. Това е главното ", отговори Василев.

Кое друго министерство Ви предложиха и за какво не се чувствахте удобно освен това предложение?

- " Аз се усещам удобно или в стопанската система, или във финансите. От други неща не разбирам, тъй че няма по какъв начин да бъде потребен ", сподели той.

Кое министерство Ви предложиха?

- " Задайте въпроса на тях ", отговори министърът.

Какво мислите за част от целите, оповестени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти?

- " Нека да свърши служебното държавно управление. След това ще си разреша да разясня като жител ".

Казахте преди време в изявление, че сте податлив да продължите да работите това, което вършиме и в този момент, само че при какви условия, каква настройка и с какъв мандат бихте го създали?

- " Мисля, че бях много обстоен тъкмо по Българска национална телевизия - в настройка, в която имаме цялостна независимост на екип. Имаме ясно схващане какви са задачите и дилемите, които би трябвало да се реализиран в границите на едно мое присъединяване в едно държавно управление и имам цялостна независимост на деяние по какъв начин да реализира тези цели и задания. Свобода, каквато имам сега ", безапелационен беше Василев.

Очевидно " ИТН " не са подсигурили тази независимост?

- " Аз в случай че не съм в стопанската система и финансите - какви цели и задания да реализира? ", попита той.

Коя друга партия би могла да ви подсигурява независимост на деяние - бихте ли приели пост при мандат на Българска социалистическа партия или " Демократична България "?

- " Не мога да злоупотребявам. Аз Ви споделих - аз в партийно държавно управление не бих взел участие. Експертно държавно управление, което е съединено ясни цели, задания и небосвод - това е друго нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме въз основата на това, което е допустимо сега ", отговори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР