БФС върна Локомотив Пловдив на второ място във временното класиране

...
БФС върна Локомотив Пловдив на второ място във временното класиране
Коментари Харесай

БФС върна Локо на второ място, първенството се удължава със ...

БФС върна Локомотив Пловдив на второ място във краткотрайното класиране на А група. Това стана, откакто през днешния ден Спортно-техническата комисия анулира служебната победа на ЦСКА над ЦСКА 1948. Така алените се изравниха по точки с черно-белите. Пловдивчани обаче имат по-добри индикатори от директните мачове. Тимът на Гриша Ганчев ще би трябвало да играе с този на Цветомир Найденов другата събота.

Ето и решението на СТК:
На свое съвещание през днешния ден Спортно-техническата комисия на БФС прегледа импортирана от ФК ЦСКА 1948 молба с показани нови условия във връзка с необятно дискутирания дуел на клуба против ПФК ЦСКА-София, както и новопостъпило мнение от Медицинската комисия на БФС по отношение на карантината на заболелите от COVID-19 футболисти на ФК ЦСКА 1948.

След удостоверение от УЕФА за опцията спортно-състезателната година в България да бъде приключена до 01.06.2021 година и с оглед запазването на феърплея и равнопоставеността сред клубовете при образуване на крайното класиране в Първа лига, СТК преразгледа и анулира взетите на 05.05., 07.05. и 10.05.2021 година решения във връзка с срещата сред ФК ЦСКА 1948 София и ПФК ЦСКА-София, и постанови мачът да се изиграе на 22.05.2021 година, събота, от 19:00 часа.

Насрочването на отсрочения мач постанова изместването на 31-ия кръг (5-ти в първата шестица) за 26 май, сряда, а баражите за завършване на сезона ще се проведат надлежно на 28 май (бараж за присъединяване в Първа лига през идващия сезон) и на 30 май (бараж за присъединяване в европейските клубни турнири).

Отложената среща сред ПФК Локомотив Пловдив и ФК ЦСКА 1948 ще се състои на 19 май, сряда, от 17:00 часа.

Макар да е наясно, че продължаващата пандемична обстановка ражда голям брой противоречиви проблеми, Спортно-техническата комисия при БФС има вяра, че сегашното решение е обосновано и заслужено поради събитията и пази по най-безпристрастен метод ползите на всички футболни клубове в Първа лига.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР