Безводие преди лятото. На това са подложени жителите на село

...
Безводие преди лятото. На това са подложени жителите на село
Коментари Харесай

Вече 5 месеца в село Церетелево почти няма питейна вода

Безводие преди лятото. На това са подложени жителите на село Церетелево, община Съединение, които от началото на годината всекидневно търсят способи да се оправят с битовите неудобства поради неналичието на питейна вода. От ВиК-Пловдив са правили многократни опити казусът да бъде решен, само че за в този момент без необикновен триумф.

Церетелево, Съединение

Вече пет месеца жителите на село Церетелево живеят при изключителни условия. Вода в чешмите има понякога, нормално през нощта.

Още преди две години хората от селото са уведомили за казуса община Съединение, ВиК Пловдив и всички виновни институции. През март получили заричане, че ще бъде възобновен част от остарелия 50 годишен тръбопровод.

Върбинка Тотева, кмет на село Церетелево: ВиК предприе ограничения на 20 април беше пуснат спомагателен бунар с помпа, която да повиши налягането от тук до 10 май всичко беше на ред и оттогава отново сме без вода, тъй като започнаха честите повреди на тръбопровода.
На незабавна среща на следващия ден ще се обсъдят ограничения, които да решат казуса със остарялата водопреносна мрежа.

Ремонтът ще стартира другата седмица и би трябвало да завърши за 10 дни. Подмяната на водопровода ще коства към 40 хиляди лв., като община Съединение ще обезпечи част от сумата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР