Безспорно срещата межу Андрей Рубльов и Доминик Тийм беше най-дългоочакваната

...
Безспорно срещата межу Андрей Рубльов и Доминик Тийм беше най-дългоочакваната
Коментари Харесай

Поредно разочарование за бившия финалист: Рубльов разгроми Тийм на старта в Мелбърн

Безспорно срещата межу Андрей Рубльов и Доминик Тийм беше най-дългоочакваната от целия първи кръг на Аустрелиън Оупън. Наглед международният номер шест излизаше в ролята на безспорен любимец в дуела, единствено че австриецът самичък разкри какъв брой добра предсезонна подготовка е направил и упованията бяха да го забележим по какъв начин се доближава към равнището, което пред три години го води до спечелването на трофея от US Open.

За страдание, то високите упования към мача не бяха оправдани, защото Тийм сподели тенис, с който надали скоро ще може да мечтае за завръщане в топ 10 и в последна сметка петият подложен се наложи с безапелационното 6:3 6:4 6:2, а във втори кръг го чака конфликт с един всред Емил Руусувуори и Макс Пърсел.

Rublev rolls on ⏩

The No. 5 seed takes out 2020 finalist Thiem 6-3 6-4 6-2. • • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Началото беше изцяло равностойно, като двамата тенисисти не оставяха нищо на случайността и всеки от тях се опитваше да диктува темпото на игра. Определено обаче Рубльов се справяше доста по-успешно при ретурите си, до момента в който някогашният финалист изпитваше компликации да влиза в разигравания, което в последна сметка даде отражие върху резултата и любимецът реализира пробив за 5:3, а след това нямаше компликации да затвори сета в своя изгода.

Втората част стартира по-оптимистично за Тийм, който разполагаше с два ранни брейкбола, единствено че руснакът отреагира с следващата си порция светкавични форхенди и измъкна подаването си. Вполедствие самият той можеше да направи пробив, но избърза в опита си да приключи незабавно разиграването и никой не можеше да вземе преимущество до 4:4 гейма. Тогава тогавашната трета ракета на света влезе в продължителна поредност от грешки и на процедура самичък даде на своя противник да се откъсне напред с 2:0 сета.

Оттам насетне на корта значително имаше единствено един тенисист, защото Рубльов преливаше от самонадеяност и ускоряваше с лекост топката от всяка една позиция, до момента в който Доминатора нямаше никаква опция за противопоставяне и инаксира още два брейка в третата част, с цел да капитулира изцяло пред музи си конкурент.

First win of the year!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР