Безспорно българинът е сред нациите, които са най-големи ценители на

...
Безспорно българинът е сред нациите, които са най-големи ценители на
Коментари Харесай

Нова мода при ракията

Безспорно българинът е измежду нациите, които са най-големи ценители на ракията. Едно от доказателствата за това не е единствено количеството, което употребява, само че и фактът, че си създава самичък високоградусната напитка. Защо обаче е по-добре да се пие ракия от линезиран производител, а не такава домашно произвеждане? „ Въпросът с производството на ракия е доста внимателен. Ракията създадена по технология е по-добра, тъй като тя е по този начин направена, че изолира метиловия от етиловия алкохол, надлежно токсичният алкохол се изолира от производството. Някои производители са съумели да реализират този резултат и в домашни условия, само че все пак се предлага потреблението на ракия създадена по технология, с цел да няма опасности за здравето”, споделят експерти пред ФАКТИ .

Модерните трендове, които превземат част от алкохолния отрасъл не подминават и ракията. Напоследък от ден на ден се разпространяват коктейлите. За ценителите това може да прозвучи необичайно, само че в реалност коктейлът акцентира, а не подтиска вкусовите чувства на ракията. В някои от топ питейните заведения на столицата все по-често се презентират коктейлите с този концентрат. „ Особеното при коктейлите с ракия е да се балансира усетът на самата ракия, според от желанията на клиента – гроздова, кайсиева, дюлева и други. Както могат да се вършат коктейли с водка, джин, уиски, по този начин може и с ракия. Дори с ракия стават доста по-добре, тъй като тя е алкохол с безчет вкусови качества, богата е на разнообразни асортименти”, споделя коктейл майсторът на тазгодишното издание на „ Ракия фест”.

Сред най-удачните коктейли с ракия е този с гроздова ракия, сироп от ябълки, белтък, индрише, шафран и фреш лимон. Също по този начин отлична напитка е още веднъж с гроздова ракия с артикул сходен на пестил, в който има карамел, вино, оцет, сол, черен пипер и редица други подправки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР