Безпрецедентният пакет от санкции срещу Русия всъщност се отразява негативно

...
Безпрецедентният пакет от санкции срещу Русия всъщност се отразява негативно
Коментари Харесай

Мицотакис: Безпрецедентните санкции може да са по-вредни за Европа, отколкото за Русия

Безпрецедентният пакет от наказания против Русия в действителност се отразява отрицателно и вреди и на европейската стопанска система, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявление за CNN.

" Въпреки че тези наказания са обилни, Европа би трябвало да бъде доста деликатна, с цел да не допусне те да навредят на Европа повече, в сравнение с Русия ", означи той, визирайки нарасналите енергийни разноски.

В отговор на въпрос за заплащането на цената за наложените наказания, вместо да се води война, Мицотакис сподели: " Ние плащаме цена. "

" Всички би трябвало да преразгледаме прогнозите си за растежа, изправени сме пред забележителен инфлационен напън вследствие на войната, а енергийните разноски в действителност ни вредят ", добави той.

Мицотакис означи също, че с изключение на уговорката за поддръжка на Украйна, подобен би трябвало да има и към жителите, " с цел да се уверим, че те не страдат повече, в сравнение с могат фактически да понесат ".

По думите му съветската стопанска система се е свила с към 10 %, като добави, че " всички достижения, които Русия е постигнала през последното десетилетие, могат да бъдат заличени в границите на една година ".

По отношение на бежанската рецесия Мицотакис разяснява: " Ние бяхме в челните редици на бежанската рецесия в предишното. Затова сме доста чувствителни във връзка с това да се уверим, че можем да осигурим безвредно място за украинските бежанци. "

В същото време той добави, че европейските страни би трябвало да създадат повече, тъй като броят им просто ще бъде " сразяващ ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР