Безпрецедентна гореща вълна ще удари Европа. Жегата ще продължи цяла

...
Безпрецедентна гореща вълна ще удари Европа. Жегата ще продължи цяла
Коментари Харесай

Безпрецедентна жега удря Европа! Усещането ще е като за 47 градуса!

Безпрецедентна гореща вълна ще удари Европа. Жегата ще продължи цяла седмица, а поради високата мокрота температурите ще се усещат доста по-високи, в сравнение с в действителност са. Метеоролозите плануват, че живакът в термометрите ще се вдигне до 40 градуса по Целзий, а горещата вълна ще се простре от Испания до Швейцария. Високата мокрота значи, че температурите ще се усещат като 47 градуса, написа trafficnews.bg .

Властите в цяла Европа предизвестяват жителите на страните да одобряват течности и да се пазят от топлинен удар. Във Франция са били сложени по този начин наречените “охладителни стаи ” в общинските здания. Има открити басейни и в допълнение инсталирани чешми. Учебните часове са били прекратени за седмица. Различни неправителствени организации са поели уговорката да раздават вода на бездомни хора. Освен това продажбата на вентилатори внезапно е скочила.

Горещата вълна е невиждана, тъй като два прекомерно рано. Според френски метеоролог сходна горещина не е имало от 1947 година През 2003 година поради горещото време във Франция са починали близо 15 000 души, а лечебните заведения са били претъпкани, изясняват от “Гардиън ”.

Здравните заведения в Италия също се готвят за идващата горещина. Освен това от Здравното министерство на “ботуша ” са в подготвеност да изпратят и военни лекари при положение на дефицит на чиновници в лечебните заведения в страната. Очаква се доста градове в северната и централната част на Италия, в това число Рим, Флоренция, Болония, Милано и Торино, да отбележат нови температурни върхове.

Горещата вълна в Европа идва след поредност от стихии и рекордни равнища на превалявания, които сътвориха огромни проблеми в редица страни на остарелия континент. Само през миналото денонощие в София доста места бяха наводнени след пороите, а след бурите покрив на жилищна постройка в Пловдив беше опустошен.

В Швейцария е разгласен оранжев код за високи температури, а метеорологичните центрове предизвестяват, че живакът в термометрите в скандинавската страна ще доближат до рекордните 37 и даже 39 градуса.

Дългосрочни прогнози демонстрират, че температурите през юли и август ще бъдат много по-високи от нормалното тази година. Според Европейската организация по околната среда това ще е едно от трите най-горещи лета в историята на континента Европа.

Редица учени разясняват, че горещата вълна, която води до високи равнища на смъртност, трагични спадове в земеделския бранш и даже затваряне на някои атомни централи са свързани точно с възходящата заплаха от климатичните промени, провокирани от световното стопляне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР