Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията

...
Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията
Коментари Харесай

Безпрецедентен обиск - клиенти на заведение се оплакаха, че са събличани голи

Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията затвори за пет часа нощно заведение, като клиентите се оплакаха, че са били унижени, тъй като са накарани да се съблекат  чисто голи преди да бъдат пуснати от органите на реда да си тръгнат. През инспекциите са минали всички 400 посетители на заведението. 

 

Час след среднощ на Гергьовден четири буса с служители на реда паркират пред едно от най-големите нощни заведения в Пловдив и стартират 5-часова инспекция. На гостите не е било позволено да си тръгнат преди да бъдат подробно тествани. 

„ Бяхме съблечени чисто голи, карани да клякаме “, оплаква се Стоян Василев, клиент.

През инспекциите са минали и чиновници на заведението. Една от сервитьорките опитала да снима опашките от хора, чакащи да бъдат тествани, когато върху нея се нахвърля служител на реда. 

Служителка на заведението е арестувана с белезници и отведена в районното, с цел да стане поемно лице. 

От полицията оповестиха, че става въпрос за планирана профилирана интервенция по линия на наркотиците и че са формирани три досъдебни производства. Те удостоверяват, че хората са били събличани, като прецизират, че се касае за „ персонален обиск, който е ставал в обособени пространства ”. По закон подобен може да бъде осъществен на арестувано лице и на човек, за когато има задоволително данни, че у него се намират движимости, които са свързани с закононарушението.

„ Хората ги е боязън да идват на работа, а клиентите да посещават клуба, тъй като си мислят, че това ще сеповтори или потрети “, показва Венета Райнова, шеф на заведението.

Обискираните се заканиха да подадат тъжби в прокуратурата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР